Så väljer du rätt akustikprodukter

Planerar du att investera i ljuddämpande akustikprodukter? då finns det ett par faktorer som du bör ha extra mycket i åtanke. Olika faktorer avgör nämligen akustikprodukternas ljuddämpande effekt. Vilka det är kan du läsa om i den här artikeln. 

 

Klassificerade akustikprodukter

Innan du investerar i en ljuddämpande akustikprodukt bör du veta vilka egenskaper du ska leta efter. På så sätt kan du som kund vara säker på att din akustikprodukt ger den effekt som du förväntar dig. För att mäta hur effektivt en akustikprodukt absorberar ljud utgår man från 5 olika standardiserade klasser. Klass A är den mest effektiva och klass E är den minst effektiva när det kommer till att ljudabsorption.

Klass A – Den mest effektiva ljudabsorptionen

Klass B – Näst högsta ljudabsorption

Klass C – Hög ljudabsorption

Klass D – Näst minst effektiva ljudabsorptionen

klass E – Den minst effektiva ljudabsorptionen

Vill man ha en väldigt hög ljudabsorberingsförmåga på sina akustikprodukter ska man alltså använda sig av de som är A-klassade, de passar bra i kontorsmiljöer. Önskar man däremot en viss klang i rummet kan D eller E-klassade produkter vara att föredra, vilket kan passa bäst i miljöer där man ska spela musik.

 

Vilka akustikprodukter ska man då investera i?

Nu när du vet vad du ska leta efter i dina akustikprodukter återstår en mycket viktigt fråga – vilka akustikprodukter ska du investera i?

Börja med att fundera över ditt behov – vilket ljud vill du dämpa och varifrån kommer det? Precis som vi nämnt vid tidigare tillfälle är det viktigt att du placerar dina akustikprodukter där de kommer göra mest nytta. Annars är risken att du inte kommer få önskad effekt – även om du endast använder dig av A-klassificerade produkter.

Hos oss på Allakustik hittar du nämligen ett stort utbud av akustikprodukter. Från vägghängda absorbenter och absorberande skärmar till takhängda eller mer permanenta ljudabsorberande taklösningar. Självklart i olika klasser för att uppnå den effekt du önskar.

 

Avslutningsvis

Våra akustikprodukter lämpar sig i alla möjliga miljöer. Från restaurangen, klassrummet och kontorslokalen till industrilokalen och vardagsrummet hemma. För att du ska få det bästa möjliga resultatet av dina nya akustikprodukter kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill ha hjälp att välja ut de bästa akustikprodukterna till dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

När du vänder dig till oss har du självklart möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en tilltalande ljudmiljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov