Takabsorbent – snygg och effektiv ljudabsorbering

Önskar du en takabsorbent som inte bara absorberar ljud utan även är estetiskt tilltalande? Då har du kommit helt rätt. I den här artikeln går vi nämligen igenom allt du behöver för en optimal ljudmiljö.

 

Effektiv ljudabsorbering

Visste du att taket är en av de mest ljudreflekterande ytorna i en lokal? Det beror på att undertaket ofta är utformat med hårda material vilket har stor påverkan på ljudmiljön. Ett av de mest optimala sätten för att förbättra ljudmiljön är därför att installera takabsorbenter – och ju fler desto bättre!

Takabsorbentens fördelar tar dock inte slut där. Om ni exempelvis har problem med höga ljudnivåer i era arbetsmiljöer så bidrar takabsorbenten med att öka trivseln i lokalerna. Bättre ljudmiljöer innebär att det blir enklare att arbeta med koncentrerat och effektivt.

Vi erbjuder dessutom takabsorbenter i en rad olika material med fördelaktiga egenskaper, exempelvis:

Stenull – Ett ljudabsorberande material som står emot fukt lika bra som det står emot brand.

Träull – En brandskyddande ljudabsorbent som passar lika bra i våtutrymmen som i restaurangen.

Gips – Med hjälp av en avancerad teknik bidrar dessa ljudabsorbenter till att förbättra lokalens luft.

Passa även på att läsa mer om våra olika typer av undertaksskivor.

 

Genomtänkt design

När det kommer till just takabsorbenter finns det flera olika typer att välja bland. Antingen monteras de fast och blir en integrerad del av undertaket, eller så hänger de nedpendlat som en fri dekoration från lokalens redan befintliga tak.

Tvärtom mot för många kanske tror så arbetar de flesta leverantörerna med väldigt genomtänkt design och kombinerar akustiklösningar med estetik på ett väldigt fördelaktigt sätt. Vi liksom dem tycker nämligen att det är självklart att en effektiv takabsorbent även ska bidra till att förhöja estetiken i lokalerna.

Tack vare kombinationen av fördelaktiga egenskaper och en genomtänkt design passar därför takabsorbenterna utmärkt i alla tänkbara lokaler! Från allmänna miljöer som entréer, sportarenor och simhallar till privata kontorsmiljöer, klassrum och även kliniska sjukhusmiljöer.

Spana exempelvis in dessa 9 snygga innertak!

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill ha hjälp att välja den bästa ljudabsorberande lösningen för dina behov och lokalens förutsättningar kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker och bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov