Undertak med Ecophon Master

Ecophon Master skapar en bra inomhusmiljö för läkning, lärande och arbete. Med ett akustiskt system och produkter som dämpar oönskade ljud kan en rumsmiljö åstadkommas som ger välbefinnande för människor, oavsett behov vad gäller aktivitet eller utrymme. Fördelen med att välja Ecophon Master är att du får ett optimerat inomhusutrymme som efterliknar naturens akustiska egenskaper, fast du befinner dig inomhus.

 

Enkelt sätt att förbättra ljudmiljön

För att skapa en större ljudabsorberande yta i rummet är det enklast att sätta in ett akustiktak som går mellan alla väggar. Detta minskar ljudstyrkan, ökar taltydligheten och förkortar efterklangstiderna. En övergripande hörselkomfort skapas med liten ansträngning, samtidigt som du har stora möjligheter att anpassa produkterna baserat på specifika behov.

Den optimala ljudmiljön uppnås med hjälp av flera sorters ljudabsorbenter, som har placerats ut strategiskt runt om i rummet. Du kan sätta in fristående och väggmonterade absorbenter, och med hjälp av helhetssyn minska den totala ljudutbredningen och ljudnivån i rummet.

 

Ecophon Master – ett bra val

Om du letar efter produkter som ligger i framkant vad gäller akustisk innovation är Ecophon Master ett bra val. Med absorptionsklass A och två produktsystem som erbjuder sju olika kanter kan du hantera alla sorters akustiskt utmanande miljöer. Om utrymmet ofta används av personer med telefoner eller om det av annan orsak skapas höga ljudnivåer i rummet, kan det vara svårt för människor att koncentrera sig, lära sig eller vara produktiva. Men med ett undertakssystem som har exceptionell ljudabsorption kommer talförståelse som första prioritet.

 

Stort produktsortiment

Ecophon Master har ett stort sortiment av vägglösningar som kan hängas från vägg till vägg. Här hittar du diktmontage-lösningar med lim eller skruvar som gör det enkelt att utföra akustiska uppgraderingar av rum. Master Eg är ett särskilt, patentsökt och unikt system som ger ett svävande utseende med stora designmöjligheter. En slagtålig, hållbar och förstärkt yta kommer som ett resultat av Master Rigid-systemet, där allt är väl säkrat i bärverket. Du kan också kombinera systemet med Ecophon Extra Bass, vilket ger en extra god lågfrekvent absorption.

Bärverket kommer i 15 olika kulörer, vilket gör det möjligt att matcha taksystemet med vilken inredning som helst. Du kan skapa en egen design, och matcha med Akutex FT, vilket ger subtila mönster. Akustiktak utgör en stor, kontinuerlig yta i rummet. Detta påverkar hela interiörens utseende samt känsla, och välbefinnandet för de personer som ofta vistas i rummet. Akutex FT är en överlägsen ytteknik där stor vikt har lagts vid forskning på akustiska egenskaper, visuella effekter, arkitektoniska trender och arbetsmiljö.

 

Hälsosam inomhusmiljö

Om du prioriterar miljövänlighet kan Ecophon erbjuda alternativet Plant, som utformats för att ge en bra miljöcertifiering. Här finns ett sortiment av växtpaneler som har biobaserade material, vilket ger ett lågt koldioxidavtryck. Produkterna skapar också de lägsta utsläppen inomhus, med certifieringen ”Indoor Air Comfort Gold” från Eurofin. Dessa produkter har fortfarande en hög brandsäkerhet, där glasullskärnan har klassificerats och provats som obrännbar. Ecophon är del av Saint-Gobaingruppen som idag är världsledande när det gäller hållbara lösningar för människors livsmiljö. Här balanseras behovet av kostnadseffektivitet och komfort med miljöansvar och energieffektivitet.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I våra butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov