Ljudabsorbenter för vägg – fördelar & köptips

Vi har i en tidigare artikel berättat om varför du bör använda ljudabsorberande skärmar i dina lokaler. Denna gång hade vi tänkt fortsätta på den inslagna vägen och berätta mer om fördelarna med ljudabsorbenter för vägg, samt dela med oss av våra bästa köptips.

 

Därför ska du välja vägghängda ljudabsorbenter   

Ljudnivån kan snabbt bli väldigt hög i miljöer där det vistas mycket människor. Exempel på detta är bland annat i kontorsytor, klassrum, köpcentrum och andra offentliga platser. Det är dörrar som öppnas och stängs, skor som slår mot golvet och brusande ljud från maskiner, med andra ord ljud som över tid kan uppfattas som väldigt störande.

Att vistas i en bullrig eller högljudd miljö under en längre period kan få allvarliga konsekvenser för både din fysiska och psykiska hälsa. Ju tidigare man kan åtgärda bullerproblem desto större är chansen att människor inte kommer till skada.

Om vi tar en kontors- eller klassrumsmiljö som ett exempel så är ljudnivån oerhörd viktig för att skapa en god arbetsmiljö och för att människor ska kunna prestera. När det handlar om barn och unga är detta extra viktigt då buller kan resultera i skador som håller i sig livet ut.

Efter inte allt för länge riskerar detta att orsaka koncentrationssvårigheter, huvudvärk och trötthet för dig, dina medarbetare, besökare och andra som vistas i lokalerna.

För att slippa denna problematik och istället få en behagligare inomhusmiljö kan man med fördel montera vägghängda ljudabsorbenter. Vi på Allakustik erbjuder många modeller av ljudabsorbenter i olika färger och former och dessa kan till och med bidra till inredningen i rummet.

Nedan listar vi exempelvis tre anledningar till varför du vill använda dig av just denna typ av ljudabsorbent:

  • Minskar efterklangstiden – Ofta är det ljudets efterklangstid som vi upplever som det mest störiga, alltså hur länge ljudet ligger kvar i rummet. Genom att förkorta den tiden kommer ljudmiljön att förbättras avsevärt. Detta problem kan vara något man inte tänker på i första hand men som kan komma att ge utslag i det långa loppet. Ju tidigare detta åtgärdas desto större är chansen att man inte kommer till skada.

 

  • Strategisk placering – Ofta är väggen den strategiskt mest effektiva platsen att placera sina ljudabsorbenter på. Det beror helt enkelt på att absorbenterna hamnar i vår öronhöjd – där vi vill ta bort så mycket ljud som möjligt. Placeringen av ljudabsorbenterna kan vara där kunden själv önskar och själva absorbenten kan vara mer eller mindre diskret. Om det exempelvis handlar om ett rum där barn vistas kan absorbenterna placeras längre ner för att skydda barnens öron.

 

  • Dekorativt – Vägghängda ljudabsorbenter är ett mycket dekorativt inslag, oavsett lokal. Vi erbjuder modeller i allt från diskreta toner till mer utstickande och färgglada nyanser. En ljudabsorbent behöver nödvändigtvis inte vara tråkig och ful utan kan tvärtom tillföra något till rummet. Vi på Allakustik arbetar dessutom ofta med olika designers för att få till en ljudabsorberande lösning som når upp till alla dina krav – även de estetiska.

Hos oss på Allakustik hittar du ett stort utbud av effektiva vägghängda ljudabsorbenter från marknadens mest betrodda leverantörer. Till exempel hittar du produkter från varumärken som Ecophon, , Rockfon, Träullit, Gyptone, Akuart, Paroc och många fler.

 

Ljudabsorbenter som bidrar till rummets estetik

Precis som vi redan varit inne på så kommer ett par vägghängda ljudabsorbenter att förhöja interiören i rummet. En vanlig missuppfattning bland många är att ljudabsorbenter skulle försämra estetiken, när det i själva verket är tvärtom.

Bland vårt sortiment hittar du exempelvis ett brett urval av vägghängda ljudabsorbenter med olika ytstrukturer, färger och former. Något som innebär att absorbenterna kan skräddarsys för att komplettera övrig interiör och arkitektur på ett önskvärt sätt. Vi är måna om våra kunder och vill alltid leverera det allra bästa. Alla önskemål är välkomna!

Kika exempelvis in dessa vackra installationer från våra tidigare projekt:

 

Konstverk med hjälp av väggabsorbenter

 

Väggabsorbenter i olika färger & former

 

 

Lekfullt väggmontage i förskola

 

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du också önskar lika snygga ljudabsorbenter för din vägg, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en lösning som passar just dig, dina behov och dina lokalers förutsättningar!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov