Därför bör du använda ljudabsorberande skärmar

Det finns många bra anledningar till varför man bör använda sig av ljudabsorberande skärmar i sina lokaler. I denna artikel tänkte vi därför kika lite närmare på dessa och berätta varför just du är i behov av effektiva skärmar med ljudabsorberande egenskaper.

 

Vikten av effektiva ljudabsorbenter

Vad många inte tänker på när de utformar sina lokaler är hur de kommer att användas när de är klara. Hur många kommer att vistas i utrymmena samtidigt och vad blir följden av detta?

Hårda ytor och höga takhöjder absorberar nämligen inget ljud. Det blir således snabbt högljutt och bullrigt samtidigt som den höga takhöjden gör att det lätt kan bildas ett irriterande eko.

I lokaler där många människor vistas samtidigt – exempelvis skolor, sjukhus och offentliga miljöer – kan ljudnivån snabbt bli hög. Det är många som samtalar med varandra samtidigt, skor och klackar som slår i golvet samt dörrar som öppnas och stängs.

Det finns även exempel på miljöer där andra störande ljud är vanligt förekommande. En av dessa är industrilokaler, i vilka oljud från maskiner, verktyg och fordon hör till vanligheterna. Att vistas i lokaler med en sådan hög och bullrig ljudnivå kan få allvarliga konsekvenser.

Den höga ljudnivån kan över tid leda till allvarlig ohälsa i form av koncentrationssvårigheter och svårigheter att koppla av. Många gånger leder det också till att huvudvärk och ökad trötthet.

För att reducera dessa störande ljud och skapa en hälsosammare miljö för både dig, dina medarbetare och dina gäster, bör du därför använda dig av effektiva ljudabsorbenter. Att använda sig av ljudabsorberande skärmar bidrar däremot inte enbart till en hälsosammare miljö. Med hjälp av rätt produkter kan de nämligen bidra till att skapa ett trevligt helhetsintryck i lokalerna. 

 

Olika typer av ljudabsorbenter

Beroende på vilka behov och förutsättningar du har, finns det olika typer av ljudabsorberande skärmar som kan användas. Dels kan du använda dig av skärmar som fästes i tak eller på väggar. Det finns även fristående skärmar.

Bäst av allt är däremot att kombinera båda tak och vägghängda ljudabsorbenter för att skapa en både hälso- och trivsam miljö. Kolla exempelvis in detta projekt som vi nyligen färdigställt och där vi använt oss av både undertak och väggabsorbenter:

För att lära dig mer om vilka material och utseenden som finns tillgängliga på våra skärmar, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Olika typer av undertaksskivor”.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du är osäker på vilka skärmar som bäst passar dina lokaler och uppfyller dina behov, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i såväl Stockholm som Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov