​Hög ljudabsorption med Artic Rockfon

Artic Rockfon är en produkt från det välkända företaget Rockwool som vi på Allakustik tillhandahåller till våra kunder. Artic Rockfon är en akustikpanel som är designad för att ge hög ljudabsorption och förbättra ljudkvaliteten i alla typer av rum i hemmet eller på jobbet.

Panelerna är tillverkade av högkvalitativ stenull, vilket gör dem brandsäkra och hållbara. Stenullen är också ett miljövänligt material som är tillverkat av förnybara råvaror. Därav kan Artic Rockfon vara ett utmärkt val för den som vill ha en produkt som både är säker i kombination med miljövänlig.

Installation & hälsosammare ljudmiljö

Artic Rockfon är lätt att installera och kan monteras på olika sätt för att passa olika rum och miljöer. Panelerna finns i olika storlekar och former och kan anpassas efter rummets storlek och design. De kan också fästas på väggen eller i taket med olika fästanordningar.

En av de stora fördelarna med Artic Rockfon är att den ger hög ljudabsorption. Det betyder att panelerna effektivt minskar eko och buller i rummet. Det här är särskilt viktigt i större rum, till exempel kontorslandskap eller klassrum, där eko och buller kan vara störande för arbetet eller pågående studier.

Ljudmiljön har en stor inverkan på hur vi mår och presterar på jobbet. En störande ljudmiljö kan leda till högre stressnivåer, minskad koncentration och produktivitet, samt ökad sjukfrånvaro. Med hjälp av Artic Rockfon kan du skapa en mer produktiv och hälsosam arbetsmiljö.

Miljövänligt material

Artic Rockfon har också en hög miljöprofil. Panelerna är tillverkade av stenull, vilket är ett förnybart och återvinningsbart material. Dessutom är produktionsprocessen för stenull mycket energieffektiv och minskar CO2-utsläppen. Artic Rockfon är också certifierat enligt ISO 14001, vilket innebär att produkten uppfyller höga miljökrav i samtliga miljöer.

Artic Rockfon är därför lämplig för miljöer där hygien är en viktig faktor, till exempel sjukhus eller restaurangkök. Panelerna är lätta att rengöra och kan desinficeras för att förhindra spridning av bakterier och virus.

Estetisk design

En annan fördel med Artic Rockfon är dess estetiska design. Panelerna finns i olika färger och kan anpassas efter rummets inredning. De kan också ha olika ytor, som slät eller perforerad, för att ge olika effekter. Artic Rockfon är designad för att vara visuellt tilltalande och estetiskt tillfredsställande.

Panelerna är tillgängliga i en mängd olika färger och texturer, vilket gör det möjligt att matcha panelerna med rummets övriga inredning och skapa en enhetlig och harmonisk design. Panelerna har en slät och matt yta, vilket gör att de ser ut som en del av taket och inte som en tilläggskomponent. Det här ger en ren och minimalistisk estetik som passar in i en mängd olika rum och arkitektoniska stilar.

Slutligen är Rockfon Artic en produkt som vi tillhandahåller och som kan hjälpa till att skapa en mer hållbar och energieffektiv miljö. Genom att minska eko och buller med hjälp av våra ljudabsorberande paneler kan du minska behovet av andra typer av ljudisolering, vilket kan spara energi och pengar. Dessutom kan en bättre ljudmiljö leda till att man kan sänka volymen på luftkonditionering och ventilation, vilket också kan minska energiförbrukningen.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov