Montera innertak – några goda branschråd

Ska du montera innertak? Perfekt. Då kommer den här artikeln att komma väl till hands. Vi vill nämligen passa på att dela med oss av några goda branschråd så att ditt nya innertak blir bättre än du först hade tänkt dig!

Tänk på detta när du investerar i innertak

Innan du bestämmer dig för vilket innertak du ska investera i vill vi passa på att dela med oss av några goda branschråd. Med hjälp av nedanstående tips är möjligheterna stora att din innertaksmontering blir bättre än du först hade tänkt dig! 

  1. Akustikegenskaper – Vi har sagt det förr och vi säger det igen. Ett innertak med akustiska egenskaper är ofta det absolut bästa alternativet när du ska investera i ett nytt innertak. Rumsakustiken är nämligen på många sätt avgörande för hur vi mår och hur vi presterar.
  1. Materiella egenskaper- Du kan välja ett innertak med flera olika materiella egenskaper. Till exempel:
  • Förbättrar luften – Om du investerar i ett innertak som är tillverkat av rena och miljövänliga material bidrar det till att förbättra luften och skapa en bättre inomhusmiljö.

  • Fukttåligt – Olika innertak står emot och tål fukt olika bra. Om du exempelvis ska montera ditt innertak i ett våt/badrum behöver du ett tak som tål fukten bättre.
  • Brandklassificerad – Det finns även innertak som har mycket goda brandbeständiga egenskaper. Extra fördelaktigt i exempelvis garage, industri- och lokaler där det vistas mycket människor.
  1. Monteringsalternativ – Om du ska montera innertaket på egen hand kan det vara smart att tänka igenom hur det ska monteras. Ett tak som är både enkelt att montera och samtidigt skapar ett lyxigt resultat, bidrar till slutfinishen i hela lokalen.
  1. Belysning – En allt mer populär investering blir att fälla in din belysning i innertaket. Om detta är något som du är intresserad av behöver du planera för det innan du monterar innertaket.

Montera innertak

När du har investerat i ditt innertak är det slutligen dags att montera det. På vår webbplats delar vi med oss av hjälpsamma videos för hur du lyckas, från planering och förberedelser till färdigt resultat.

Steg för steg går vi igenom alla momenten och hur du monterar innertaket så att det blir estetiskt tilltalande. Spana in alla videos här.

Avslutningsvis

Där har du det – några goda branschråd så att du lyckas montera innertaket.

Om du vill få fler tips och råd om allt som rör undertak, ljudabsorbenter och akustiktak kan du med fördel spana in vår kunskapsbank. Där delar vi med oss av hjälpsam information om hur du kan skapa en trivsam akustikmiljö. 

Ta hjälp av Allakustik

Om du önskar professionell hjälp med att skapa goda ljudmiljöer kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi utgår från dina behov och lokalens förutsättningar för att kunna skapa den bästa innertakslösningen för dig.

När du vänder dig till oss har du självklart möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker hittar du alla komponenter som behövs för att själv skapa en tilltalande ljudmiljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Självklart kan vi även ta hand om hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov