Olika typer av innertakmaterial

Har du väl bestämt dig för att investera i ett innertak? Perfekt, det kommer du att ha stor nytta av. När det kommer till innertak så finns det däremot en hel del material att välja mellan. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om de alternativ som finns och vilka egenskaper respektive material har, så att ditt val blir enklare.

 

Vanliga material på innertak 

På Allakustik arbetar vi främst med undertaksskivor som är både ljudabsorberande och stilfulla. Med anledning av detta använder vi oss framförallt av fyra olika typer av innertakmaterial. Dessa är:

  • Akustikskivor
  • Gipsskivor
  • Metalltak
  • Träullsskivor

 

Akustikplattor

Akustikplattorna är kanske den typ av skivor som vi arbetar med mest. Dessa skivor har vanligtvis en kärna av glasull samt en belagd utsida av exempelvis infärgad glasfilt. Många av våra akustikplattor är också baserade på avancerad 3RD Technology, vilket medför maximal ljudupptagning. Vissa kompletteras även med en gipsskiva på baksidan för att minska ljudnivån ytterligare.

Tack vare den högkvalitativa beläggningen av glasfilt får plattorna också många andra goda egenskaper. Bland annat gör det att dem tål daglig dammtorkning och dammsugning samt kontinuerlig våttorkning. Se respektive produkt för specifika rekommendationer. Utöver detta medför det också att dem får ett väldigt tilltalande yttre.

Sammantaget medför alla dessa egenskaper att skivorna skapar en behaglig akustik i rummet samtidigt som de bidrar till att skapa ett trevligt intryck av rummet. Något som är fördelaktigt i lokaler där många personer vistas samtidigt. Exempelvis i skolor, kontor eller offentliga miljöer.

För att utforska vårt kompletta utbud av akustikskivor – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin akustikskivor i vår webbshop.

 

Gipsskivor

Vad dessa skivor är tillverkad av för material är troligtvis ingen hemlighet. Precis som namnet antyder består de av gips, vilket medför fördelar. Anledningen till att gips är ett så pass fördelaktigt innertakmaterial är för att det är både slitstarkt och dekorativt.  

Det glasfiberförstärkta materialet gör skivorna mycket robusta, vilket i praktiken innebär utmärkt tryckhållfasthet samt enkel rengöring. Det gör också att plattorna tål väldigt hög luftfuktighet.

En del av våra gipsskivor – exempelvis de från Danoline – är också försedda med så kallad Cleaneo-teknik. Något som gör dem väldigt hygieniska eftersom organiska ämnen som alkohol, aldehyder, ketoner, estrar samt dålig lukt från mat och cigarettrök reduceras.

Gipsskivornas goda egenskaper har medför att dessa plattor är ett väldigt populärt alternativ i exempelvis butiker och andra liknande lokaler. För att utforska vårt kompletta utbud av gipsskivor – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin gipsskivor i vår webbshop.

 

Metalltak

Metall är ett fördelaktigt innertakmaterial av många anledningar. Dels för att det är väldigt hållbart men också för att det skapar ett väldigt exklusivt utseende som uppskattas i exempelvis restauranger och gallerior.

För att utforska vårt kompletta utbud av undertak i metall – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin metalltak i vår webbshop.

 

Träullsskivor

Sist men inte minst brukar vi använda oss av träull som innertakmaterial. Mer specifikt består dessa plattor av cementbunden träull. Något som gör dem väldigt ljudabsorberande, fuktbeständiga och fuktreglerande. De skivor som vi tillhandahåller är också testade och typgodkända som tändskyddande beklädnad.

Tack vare dessa goda och unika egenskaper är detta innertakmaterial ett populärt alternativ i en mängd olika typer av lokaler. Bland annat används det frekvent i samlingslokaler, restauranger, skolor, trapphus, badhus och andra våtutrymmen.

För att utforska vårt kompletta utbud av undertak i cementbunden träull – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin träullsskivor i vår webbshop.

 

Ta hjälp av Allakustik

Fortfarande osäker på vilket innertakmaterial som bäst uppfyller dina behov och dina lokalers förutsättningar? Då kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov