Vad kostar akustiktak?

Det är många där ute som funderar på vad det kostar att montera akustiktak. Här tänkte vi därför berätta mer om vilka faktorer som påverkar priset när man ska investera i ett ljudabsorberande innertak.

 

Priser styrs av förutsättningar och behov

Hur mycket det kostar att montera akustiktak kan variera kraftigt från fall till fall. Det kan handla om kostnader på tiotusentals kronor ända upp till hundratusentals kronor eller mer. Det går således inte att ge något generellt svar på denna fråga, utan det beror helt enkelt på vilka förutsättningar och behov som finns hos beställaren.

 

Faktorer som påverkar priset 

För att få en bättre uppfattning om vad det kan tänkas kosta att montera ett akustiktak gäller det att titta på vilka faktorer som påverkar priset samt utgå ifrån sina förutsättningar och behov.

Nedanför berättar vi därför mer om vilka huvudsakliga faktorer som påverkar priset när man ska köpa ett akustiktak:

 

1. Materialval

Akustiktak finns tillgängliga i en mängd olika material, där en del är dyrare än andra. Vilket material du önskar i ditt tak kommer således ha en stor inverkan på priset. För att lära dig mer om vilka alternativ som finns tillgängliga rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare artikel där vi listar olika typer av innertaksmaterial.

 

2. Skräddarsydda lösningar

En av de saker som är så fantastiska med akustiktak är att de kan varieras i all oändlighet. Du har således möjlighet att göra en mängd skräddarsydda val, vilket givetvis kommer att påverka priset.

 

3. Lokalernas storlek 

Hur stor takyta man behöver täcka kommer givetvis att påverka priset. Ju större lokaler, desto dyrare blir det.

 

4. Regler och krav

I en del lokaler finns det särskilda regler och krav som måste efterlevas. Det kan exempelvis handla om krav på allt ifrån ljudnivåer till brandskydd. Finns det hårda regler och krav som måste efterföljas kan man behöva välja ett innertak som är dyrare än andra alternativ.

 

 

5. Montera själv eller ta hjälp 

Är man händig kan man ta hjälp av våra instruktionsfilmer och montera akustiktaket på egen hand. Saknar man däremot den tid och energi som krävs för att göra den typ av jobb, kan man med fördel överlåta monteringen till oss på Allakustik.

Huruvida man väljer att montera taket själv eller ta professionell hjälp kommer såklart att påverka priset.

 

Sammanfattningsvis

Det finns många faktorer som avgör hur mycket det kostar att montera akustiktak. För att få en bättre bild av priset gäller det således att ta hänsyn till dessa faktorer samt utgå ifrån sina förutsättningar och behov.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du är osäker på vilken lösning som passar dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov