Byta innertak – kostnad

Det är många företag och privatpersoner som funderar på vad det kostar att byta innertak. Här tänkte vi därför reda ut för vilka faktorer som huvudsakligen påverkar priset på takbytet.

 

Faktorer som påverkar priset 

Det finns tyvärr inga generella svar på hur mycket ett innertaksbyte kostar. Priset varierar nämligen kraftigt beroende på många olika faktorer. För att få en bättre uppfattning om vad arbetet kan komma att kosta behöver man således ta dessa faktorer i åtanke.

Nedanför berättar vi mer om vilka huvudsakliga faktorer som påverkar priset i samband med ett innertaksbyte:

 

1. Storlek

En av de främsta faktorerna som påverkar priset är såklart storleken på taket. Är det 50 kvm innertak som ska monteras eller rör det sig om 1000 kvm? Detta kommer såklart att ha en stor inverkan på priset.

 

2. Materialval

Något annat som kommer ha en stor inverkan på priset är materialet. Ett exklusivt innertak av metall kommer att vara betydligt dyrare än ett gipstak.

Vill du lära dig mer om några av de vanligaste alternativen på marknaden, rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi tar upp olika typer av innertaksmaterial.

 

3. Förutsättningar och taksystem

Även lokalernas förutsättningar och valet av taksystem kommer att påverka det slutgiltiga priset. En del system är dyrare än andra. De kan däremot gå snabbare att montera och sparar således in stora arbetskostnader. Något som många lätt glömmer!

 

4. Andra installationer

I samband med att man monterar ett nytt innertak brukar man även göra andra installationer såsom spotlights eller annan belysning. Även ventilationsinstallationer är vanligt förekommande. Saker som kommer att påverka det slutgiltiga priset.

 

5. Arbetskostnad 

Sist men inte minst kommer arbetskostnaden att ha en stor inverkan på priset. Exakt hur mycket det kommer att kosta beror bl.a. på i vilken utsträckning du önskar hjälp. Behöver du bara hjälp med vissa moment eller vill du att någon sköter hela arbetet från början till slut?

 

Sammanfattningsvis

Det finns många faktorer som påverkar hur mycket det kostar att byta innertak. Priset kan variera från hundralappar till tusenlappar per kvadratmeter, beroende på takets storlek, materialval, förutsättningar och taksystem, övriga installationer respektive arbetskostnad.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du behöver hjälp med att byta innertak i ditt hem eller på din arbetsplats, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Vi har dels en webbshop och fysiska butiker där du kan inhandla allt du kan tänkas behöva för ett lyckat innertaksbyte, men självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov