Belysning i undertak – en strålande idé

Vi vet att små detaljer kan göra stor skillnad. Därför är det en strålande idé att montera anpassad belysning i ett ljudabsorberande undertak! I den här artikeln kan du läsa mer om fördelarna med undertaksbelysning.

 

Fördelarna med ett välplanerat undertak

Ett välplanerat undertak bidrar till att skapa en behagligare arbetsmiljö. Vi har exempelvis tidigare skrivit om fördelarna med ett ljudabsorberande undertak som reducerar höga ljudnivåer. Nedan berättar vi mer om hur en anpassad belysning hjälper till att öka trivseln och förbättra arbetsmiljön.

Det är väldigt viktigt att de lokaler som man arbetar och vistas i är rätt belysta. Svag, dålig eller felaktig belysning kan nämligen orsaka bland annat trötta ögon, huvudvärk och spänningar i nacke, rygg och axlar. Bra ljusmiljöer gör istället att vi håller oss piggare och kan arbeta med högre effektivitet och koncentration.

Tidigare var det vanligt att man installerade hängande belysningsarmaturer eller lysrörsarmaturer för att ljussätta olika lokaler och utrymmen. Idag är det istället många som efterfrågar infällda belysningslösningar. Fördelen med de integrerade alternativen är bland annat att de ger ett trevligt ljusflöde utan att göra ett synligt avtryck i taket – en modern lösning som passar i de flesta lokaler.

När du väljer bland dolda, infällda eller integrerade belysningslösningar finns det många alternativ, utseenden och utföranden att välja bland. Några vanliga alternativ är bland annat LED-spotlights, stilrena linjearmaturer eller riktbara downlights. Dessa kan du exempelvis montera dolt ovanför ditt innertak i plåt, infällt i dina undertaksplattor eller integrerat i någon annan typ av undertaksskivor.

Läs även: Inspireras av dessa 9 snygga innertak

 

Kombinera belysning och ljudabsorberande undertak

Vi på Allakustik arbetar för att skapa trivsamma miljöer i alla typer av lokaler. När det kommer till att skapa en fördelaktig inomhusmiljö går ljudabsorberande undertak självklart hand i hand med genomtänkt belysning. Mindre oljud och anpassad belysning bidrar till att förbättra arbetsmiljön avsevärt.

Tack vare våra nära samarbeten med Innoventum Sweden AB och El-Finess Elinstallationer AB kan vi erbjuda kompletta helhetslösningar för ljudabsorberande undertak med belysning och elinstallationer. Vi planerar och designar anpassade belysningslösningar utifrån era behov och önskemål – utan att kompromissa med rummets ljudmiljö och akustik.

Tillsammans erbjuder vi marknadens bästa helhetslösningar för undertak, så att ni kan få en arbetsmiljö som är en fröjd för både ögon, öron och hälsa.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov