Olika typer av undertaksskivor

Det finns många anledningar till att man vill montera ett undertak i sina lokaler. Även de medföljande fördelarna med detta är många. Beroende på behov och förutsättningar finns det dock vissa undertaksskivor som passar bättre än andra. Vi tänkte därför berätta mer om de olika materialen som finns att tillgå samt vilka egenskaper dessa har.

 

Undertaksskivor i olika material

När det kommer till undertak finns det framförallt fyra olika material/skivor som vi på Allakustik brukar använda oss av. Dessa är:

  • Akustikskivor
  • Gipsskivor
  • Metalltak
  • Träullsskivor

Akustikskivor 

Som namnet antyder är dessa skivor framförallt tillverkade för att skapa en behaglig akustik i rummet. Något som efterfrågas i lokaler där många personer vistas samtidigt. Exempelvis i skolor, större kontor eller offentliga miljöer.

Även om skivornas främsta syfte är att motverka högljudda och bullriga ljud är dem även väldigt fina att kolla på. Genom att kombinera dem med ett passande bärverk ramar dem in rummet och skapar ett trevligt intryck.

De allra flesta av våra akustikplattor är enkla att demontera och rengöra. Dessutom klarar dem en relativt hög luftfuktighet och rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. De är också återvinningsbara och brandtestade.

För att utforska vårt kompletta utbud av akustikskivor – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin akustikskivor i vår webbshop.

Gipsskivor

Även i detta fall säger namnet en hel del. Skivorna är inte helt otippat tillverkade av gips, vilket ger dem många goda egenskaper. Först och främst är skivorna väldigt slitstarka och lätta att hålla efter. Utöver detta har dem även ett dekorativt utseende som bland annat brukar uppskattas i butiker.

Många produkter är även perforerade för att ge skivorna en ytterligare dimension av liv. De skivor som är perforerade kompletteras också med ett bakomliggande akustikfilt som ger dem goda akustiska egenskaper.

Det finns också undertaksskivor, bl.a. från Danoline, som är utrustade med Cleaneo-teknik. En teknik som effektivt reducerar flyktiga organiska ämnen som alkohol, aldehyder, ketoner och estrar samt dålig luft från till exempel mat eller cigarettrök.

För att utforska vårt kompletta utbud av gipsskivor – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin gipsskivor i vår webbshop.

Metalltak 

Undertak av metall är mycket fördelaktiga i det avseendet att de kan användas både inom- och utomhus. De skapar även ett exklusivt utseende samtidigt som de är mycket hållbara och enkla att hålla efter. Ett populärt alternativ i exempelvis gallerior.

För att utforska vårt kompletta utbud av undertak i metall – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin metalltak i vår webbshop.

Träullsskivor 

Undertak av denna modell är tillverkade av cementbunden träull. Något som ger dem många goda egenskaper. Bland annat är dem mycket ljudabsorberande, fuktbeständiga och fuktreglerande. Dessutom är dem testade och godkända som tändskyddande beklädnad med ytskikt klass 1 (B-s1, d0).

För att utforska vårt kompletta utbud av undertak i cementbunden träull – och läsa mer om respektive produkts egenskaper – kan du med fördel kolla in kategorin träullsskivor i vår webbshop.

Så monterar du dina undertaksskivor

Om du planerar att sköta monteringen av undertaksskivor på egen hand, kan du med fördel kolla in vår kategori Gör det själv, under vilken vi sammanställt en komplett videoguide innehållandes allt du behöver veta för att planera och montera ditt tak på bästa sätt.

Det avsnittet som berör undertaksskivor hittar du nedan:

Ta hjälp av Allakustik

Om du är osäker på vilka undertaksskivor som bäst passar dina lokaler och uppfyller dina behov, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i såväl Stockholm som Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov