En guide till ljuddämpande plattor

Ljuddämpande plattor kan man använda till både vägg, tak och golv, men här kommer vi att fokusera på ljuddämpande plattor för undertak. Ett undertak är, som du säkert redan vet, en komplettering av själva fastighetens stomme. I detta inlägg kommer du att få läsa om hur du kan använda dig av ljuddämpande plattor.

 

Därför är det bra att använda ljuddämpande plattor

Dämpande plattor är bra att använda för att det inte ska vara så mycket störande ljud i huset. Plattorna kan placeras både på väggar, golv och undertak för att dämpa störande ljud som kommer bland annat utifrån. Om du är en person som störs väldigt mycket av ljud som till exempel vägljud och annat buller så kommer dessa plattor att vara räddaren för dig. Ljudplattorna kan användas både i ett privat hem och på arbetsplatser. Det är väldigt vanligt att plattorna används på bland annat kontor och i liknande lokaler, detta på grund av att detta är platser som ska vara väldigt tysta för att personalen ska få en bra arbetsmiljö.

 

Olika slags plattor

De ljuddämpande plattorna finns i olika former och modeller, allt beroende på var du köper plattorna. Men något som är väldigt intressant är att just äggkartongsformade plattor är en av de bästa formerna på ljuddämpande plattor. De flesta plattorna fungerar utmärkt att beskära så som du vill ha dem. Om det är en speciell platta och en speciell form på platta som du vill ha så kan du höra av dig till vissa företag för att få dina plattor specialdesignade.

 

Så kan du använda ljuddämpande plattor i undertaket

Själva undertaket monteras, som du säkert redan vet, under själva innertaket eller bjälklaget och linkande. När du ska använda de ljuddämpande plattorna behöver du fästa dem antingen på undertaket eller under undertaket. Ljuddämpande plattor är gjorda av olika slags material och det är viktigt att du tar reda på hur du ska fästa de plattorna som du tänkt köpa. Om du är osäker på hur och var du ska fästa dina plattor kan du självklart höra av dig till de företag du har köpt plattorna på. Vi på www.allakustik.se kan självklart hjälpa till med dina frågor och funderingar, men det är också viktigt att du får den information som du behöver från de företag som du har köpt plattorna hos, så att plattorna ska placeras på rätt sätt för att uppfylla sin viktiga funktion.

 

Vad kostar plattorna?

Ett ge ett exakt pris på vad plattorna kostar är svårt på grund av att det skiljer sig väldigt mycket beroende på var du köper dem, vilken storlek de har, vilken form de har och vilket material de är gjorda av. Men du får i alla fall räkna med att plattorna kostar minst 150 kronor per kvadrat meter. Även om det kan komma att kosta en del pengar, speciellt om du har ett stort hus, så är det värt det i slutändan då det utgör en väldigt bra och väldigt viktig funktion för både dig och själva huset.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer plattor som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. 

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov