Inspireras av dessa 9 snygga innertak

Det finns många goda anledningar till varför man bör montera ljudabsorberande innertak i sina företagslokaler. Dels har dem mycket goda egenskaper men de är också väldigt snygga att titta på. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av nio snygga innertak som vi på Allakustik har haft nöjet att montera.

 

Snygga innertak av Allakustik 

Som tidigare nämnts skapar våra ljudabsorberande innertak inte enbart en behagligare inomhusmiljö, utan de bidrar också till att förhöja utseendet i dina lokaler. Nedan har vi samlat några av de snygga tak som vi monterat genom åren. Låt dem inspirera din nästa undertaksinvestering!

 

Metalltak hos Marstrands Havshotell

För ett tag sedan fick vi äran att montera nya innertak på Marstrands Havshotell. Valet föll på ett karaktäristiskt metalltak som verkligen skapar en ytterligare dimension till lokalerna. Snyggt!

Ett metalltak är inte bara ljudabsorberande, utan resultatet blir också unikt och snyggt. Metalltaket har dessutom inbyggd belysning som bidrar till en varm och harmonisk miljö. Tack vare materialet är metalltaket ett hållbart och hygieniskt alternativ.

Kostnaden för denna typ av tak är något högre, men när det väl är på plats har det en lång hållbarhet samtidigt som det klarar av olika temperatur och slitage. Dessa fördelar gjorde valet enkelt för oss. Ett metalltak kan passa bra i en hotellobby eller på en restaurang.

 

Metallundertak i mässingfärg

Även i detta projekt har vi arbetat med metalltak. I dessa lokaler valde kunden att montera ett metallundertak i mässingfärg med ovanliggande akustikplatta. Något som bidrar till ett tilltalande utseende men också en behagligare och tystare inomhusmiljö.

Mässingfärgen ger en varm känsla tillsammans med belysningen. Det finns olika nyanser av mässingfärg – det är upp till rummet vad som passar bäst. Även här kommer metalltaket att hålla under en lång period och i längden är det ett kostnadseffektivt alternativ.

 

Färgglada ljudabsorbenter

Dessa färgglada ljudabsorbenter hade vi äran att montera i ett bostadsprojekt i Nacka. De absorbenter vi monterat här är välvda och ger ett mjukt och harmoniskt intryck. Ljudabsorbenter behöver nödvändigtvis inte vara tråkiga och gråa, utan vi erbjuder alla möjliga modeller i olika färger och former. Vi på Allakustik vill alltid ge våra kunder det allra bästa och något som passar rummet och miljön. En minst sagt snygg lösning, om du frågar oss.

Intresserad av att se fler bilder? Kika då in projektet på vår Facebooksida.

 

Elegant och flexibelt ribbtak

I detta projekt monterade vi ett snyggt ribbtak i ljus naturfärg. Ett flexibelt system som ger möjligheter till kreativa inredningslösningar.

Vid montering av ribbtak tänker vi på hur det visuella kommer bli samt att det ska finnas möjligheter till olika funktioner. Detta är viktigt för oss i alla monteringar – att det ska bli ett snyggt resultat men som samtidigt är funktionellt och hållbart. Det erbjuder en hög brandklass samt en god akustik. Det är även ett hållbart alternativ.

Kolla exempelvis in de snygga nivåskillnaderna som syns på bilden ovan.

 

Metalltak i Stenungssund

När den nya simhallen i Stenungssund skulle öppna under 2018, fick vi på Allakustik äran att montera träulls- och metalltak i de stora, allmänna ytorna. Dessa material passar utmärkt inne på ett badhus och resultatet blir både stilrent och snyggt samt anpassat efter miljön. Ett roligt projekt att få vara del av. Inte minst med tanke på det snygga resultatet!

 

Ljudabsorbenter med inbyggda spotlights

I lunchrummet på Carlanderska Sportsmed i Göteborg ville personalen förbättra akustiken i lunchrummet. Dessutom önskade de sig en bättre och mer flexibel belysning.

Inga problem sa vi och monterade väggabsorbenter på väggarna samt fyra stycken frihängande, runda, ljudabsorbenter med integrerade spotlights. Självfallet blev både akustiken och ljuset bättre samtidigt som de karaktäristiska absorbenterna blev en trevlig detalj i rummet.

Vi på Allakustik erbjuder lösningar som både innefattar en snygg design samt en hållbar lösning. I detta fall har vi kombinerat ljus och design med våra runda ljudabsorbenter tillsammans med inbyggda spotlight som bidrar med ett fint och behagligt ljus. Det är en viktig del i vårt arbete – att alla komponenter ska vara tillfredsställda!

Om du vill se fler bilder från projektet, kan du med fördel kika in det på vår Facebooksida.

 

Snyggt innertak i entré

I Hammarby Sjöstad fick vi i uppdrag att montera undertak i en entré. Taket är utfört i mässing och monterat med hattprofil och infällda armaturer. Resultatet är ett tak som utstrålar både elegans och exklusivitet.

I en entrémiljö vill man gärna få en känsla av lugn och harmoni. Detta bidrar undertak i mässing till, då ljuset blir varmt och rummet känns trevligt och välkomnande. Ett tak kombinerat med rätt ljus kommer resultera i ett effektfullt slutresultat.

 

Plåtkassetter av cortenplåt

När ett nytt resecenter skulle uppföras i Kungälv fick vi möjlighet att tillhandahålla och montera innertak, vilket till största del bestod av plåtkassetter av cortenplåt. Ett både tjusigt och unikt slutresultat.

Cortenplåt är ett rosttrögt och starkt material som har en röd-brun ton. Det skapar en trevlig och varm atmosfär vilket passade utmärkt i denna lokal där det är högt i tak. Genom att använda ett lite mörkare tak bidrar det till en mysig, harmonisk och unik känsla i rummet.

 

Varierande undertak

I detta roliga projekt fick vi äran att montera varierande taktyper bestående av bland annat hängluckor i korridorer, perforerade gipsplattor och vanligt plocktak. Snyggt tycker vi. Fler bilder från projektet hittar du på vår Facebooksida.

Vi på Allakustik vill möta våra kunders önskemål och leker gärna runt med olika kombinationer av material. Det är bara fantasin som kan sätta stopp och vi kan garantera våra kunder ett resultat exakt som det önskas.

 

Ta hjälp av Allakustik

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration inför din kommande innertaksinvestering. Om du också önskar hjälp att skapa en behaglig och tilltalande inomhusmiljö, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du alla de komponenter som behövs för att skapa en tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Inte nog med detta så har vi även möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage. Önskar du däremot att göra monteringen på egen hand är detta inget problem. Ta hjälp av våra instruktionsfilmer som du hittar under kategorin ”Gör det själv”.

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Kontakta oss om du har några ytterligare funderingar eller också behöver hjälp med att hitta ett snyggt innertak!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov