3 tips när du ska köpa innertak till kontor

Ljudabsorberande undertak är någonting som bör finnas på samtliga kontor. I denna artikel tänkte vi därför berätta mer om fördelarna med dessa, samt vad som är viktigt att tänka på när du ska köpa innertak till kontor.

 

Fördelar med ljudabsorberande innertak i kontor

På kontor är det inte ovanligt att ljudnivåerna är höga. Med många personer som vistas på ett och samma ställe, tangenter som smattrar, medarbetare som pratar med varandra, dörrar som slås igen samt skor och klackar som slår mot golvet, är det å andra sidan inte särskilt konstigt att ljudnivån är hög.

Över tid kan dessa höga ljudnivåer medföra stora konsekvenser för dig och dina medarbetare. Som exempel kan det leda till koncentrationssvårigheter och ständig huvudvärk, vilket i sin tur kan leda till sjukskrivningar.

För att slippa denna allvarliga och kostsamma problematik och istället skapa en behaglig arbetsmiljö, kan du med fördel använda dig av ett ljudabsorberande innertak. Med hjälp av ett undertak i kontoret så minskar nämligen ljudnivåerna avsevärt.

Våra högkvalitativa innertak reducerar effektivt höga ljud och buller som exempelvis orsakas av tangenter som smattrar, medarbetare som pratar med varandra, dörrar som slås igen samt skor och klackar som slår mot golvet.

Detta är däremot inte den enda fördelen du och dina medarbetare kan njuta av när ni väljer att placera ett innertak i kontoret. Genom att välja ett snyggt innertak som kompletterar den övriga arkitekturen och stilen blir nämligen den utseendemässiga helheten betydligt attraktivare.

Om du vill inspireras av våra föregående arbeten, kan du med fördel kika in vår kategorisida projekt eller också läsa vår tidigare artikel med namnet ”Inspireras av dessa 9 snygga innertak”, i vilken vi delar med oss av nio snygga undertak som vi på Allakustik har haft nöjet att montera.

 

Tre saker att överväga vid köp av innertak till kontor

För att hitta rätt typ av tak till just ert kontor, kan du med fördel överväga följande saker:

1. Material – Först och främst gäller det att fundera på vilken typ av material som är bäst lämpade för era lokaler och som bäst kan leva upp till era krav. I vår tidigare artikel ”Olika typer av innertakmaterial” berättar vi mer om de olika material som finns tillgängliga.

När det kommer till kontor skulle jag rekommendera dig att slänga ett extra öga på akustik- och gipsskivor, vilka lämpar sig bäst att använda i kontorslokaler. Med sina goda ljudabsorberande egenskaper och snygga yttre förhöjer de garanterat trivseln på kontoret.

2. Färg(er) – När du väl har bestämt vilken typ av innertak som är bäst lämpade för era lokaler, är det dags att fundera på vilken färg (eller färger) plattorna bör ha. Välj förslagsvis vita eller gråa nyanser för att skapa ett modernt och stilrent uttryck.

För att skapa ett mer personligt utseende kan du däremot ta ut svängarna och välja något mer färgglatt. Kolla exempelvis in detta häftiga tak där vi monterat välvda absorbenter i olika färger för att skapa ett mjukt och harmoniskt intryck:

3. Bärverk – Sist men inte minst gäller det såklart att fundera på vilken typ av bärverk som ska användas för att hålla upp plattorna. De alternativ som finns tillgängliga är:

  • Synliga bärverk
  • Delvis dolda bärverk
  • Dolda bärverk

I vår tidigare artikel ”Så väljer du rätt bärverk till undertak” berättar vi mer om vad som skiljer de olika verken åt, samt vilka som passar bäst i respektive lokaler.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du fortfarande är osäker på vilken typ av undertak som passar just ert kontor, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig och dina behov!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov