Därför ska du välja ett innertak i plåt

Drömmer du om ett innertak med exklusiv känsla och bra ljudabsorberingsförmåga, samtidigt som det ska vara praktiskt, både inomhus och utomhus? Då kan ett innertak i plåt vara rätt alternativ för dig.

Innertak i plåt – vad är det?

Ett innertak installerar man framförallt för att förbättra lokalens ljudmiljö. Att många väljer ett innertak i plåt är inte så konstigt. Dels är det en lyxig, effektiv och estetisk detalj, men det är även ett flexibelt och kvalitetssäkert material med oändligt många möjligheter.

Hos oss kan du välja bland plåttak i mängder av olika utföranden. Vi säljer, levererar och monterar innertak i bland annat stål, aluminium, koppar och mässing. Storleken på skivorna, vilken form och design de ska ha, hur hög ljudabsorberingsförmåga och utseende anpassar vi efter dina önskemål och lokalens behov.

Läs även: Inspireras av dess 9 snygga innertak 

 

Fördelen med innertak i plåt

Fördelarna med att välja ett innertak i plåt är många. Framförallt får du ett resultat som är otroligt hållbart. Ett innertak i plåt är nämligen obrännbart, fukttåligt och hygieniskt, men det går ändå att få med samma effektiva ljudabsorberingsförmåga som andra alternativa innertak. Vanligtvis är detta alternativ något dyrare vid inköp än andra varianter av innertak, men på grund av den långa hållbarheten och livslängden blir det ett ekonomiskt alternativ i längden.

Den moderna och lyxiga känslan gör att innertak i plåt är ett fördelaktigt alternativ i såväl butiks- som kontorsmiljöer, men även i mer offentliga utrymmen så som restauranger och sjukhus. Dessutom passar det perfekt att använda för såväl inomhusbruk som utomhusbruk, utan att riskera kvaliteten.

Med tanke på dess mångsidiga och anpassningsbara möjligheter kan du skapa ett innertak utöver det vanliga. Välj bland färger, former, belysning och skapa den effekt som du önskar. Det finns egentligen inga begränsningar för hur kreativ du kan vara! Ett innertak i plåt är dessutom ett fördelaktigt alternativ ur miljösynpunkt. Materialen som används är nämligen enkla att både återvinna och återanvända.

Det som skiljer ett innertak i plåt från andra material är därmed framförallt dess fördelaktighet. Det är med andra ord ett exklusivt val av material både vad gäller hållbarhet och formbarhet.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om vilket innertak som är bäst lämpade för dina lokaler och behov kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i såväl Stockholm som Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov