Rockfon undertak – en fördelaktig leverantör

Vi på Allakustik är mycket stolta över att kunna erbjuda produkter från Rockfon, en av de främsta undertaksleverantörerna i Europa. I den här artikeln berättar vi mer om fördelarna med just Rockfon undertak.

 

Kort om Rockfon

Rockfon är en av Europas största leverantörer av akustiska stenullslösningar för såväl undertak som väggar. Rockfon förstår sig på vikten av ett kvalitativt undertak och effekterna av dålig akustik.

Tack vare produkternas kärna i stenull skyddar deras slitstarka produkter inte bara mot dåliga ljudmiljöer och brandspridning. De skapar även ett vackert och slitstarkt skydd för lång tid framöver.

 

Fördelaktiga undertakslösningar

Rockfon undertak har några av de mest fördelaktiga egenskaperna på marknaden. Dessa intelligenta undertakslösningar påverkar aktivt en rad viktiga funktioner som bidrar till en bra inomhusmiljö och en behaglig arbetsmiljö. Nedan har vi listat de områden som de lyckas leva upp till högsta krav och standarder:

  • Akustik
  • Brandsäkerhet
  • Hygien och hållbarhet
  • Ljusreflektion
  • Akustik

Vi kan inte nog påpeka vikten av god akustik. Våra psykiska och fysiska välbefinnande påverkas i hög grad negativt av dåliga ljudmiljöer. Exempelvis kan korttidsexponering leda till koncentrationssvårigheter, irritation och svårare att utföra uppgifter medan långtidsexponering kan leda till ökat blodtryck, ökad puls och nedsatt hörsel.

Som en av marknadens ledande leverantör består Rockfon undertak av en kombination av överlägsen ljudabsorption och enastående ljudisolering. Undertaken har dessutom testats på laboratorer för att verkligen kontrollera deras akustika

  • Brandsäkerhet

För att en brand ska kunna uppstå behövs tre faktorer: en antändningskälla, syre och ett brännbart material. Genom att använda sig av obrännbara material kan man alltså begränsa spridningen och uppkomsten av en brand.

Den absolut högsta brandsäkra klassningen ett material kan få är A1-klassningen. Den innebär att ett material inte bidrar till spridning eller uppkomst av brand. A1-klassningen betyder också att materialet inte avger några glödande droppar eller bildar rök. Det skapar helt enkelt värdefull tid att evakuera en byggnad på ett säkert sätt.

  • Hygien och hållbarhet

Många branscher har strikta krav på hygien och behöver därför kunna rengöra och desinficera ytskikten i sina lokaler. Rockfon undertak är gjort av slitstarka material som är rengöringsbara utan att bidra till spridning av mikroorganismer. Materialen bidrar därmed till en ren och hälsosam miljö under långsiktiga behov.

  • Ljusreflektion

Lokaler med dålig ljuskvalitet påverkar oss väldigt negativt. Ljuset har nämligen direkt påverkan på hjärnans stimuliområde och anses i större utsträckning spela roll för vårt välbefinnande, vår produktivitet och vår livskvalitet.

Rockfon undertak består av material med hög ljusreflektion och ljusdiffusion. Det innebär att ett undertak från Rockfon hjälper till att dra ljuset längre in i lokalen – utan att du kommer bli bländad.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill veta mer om Rockfon eller vilken akustiklösning som passar just dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov