Itaab – vid undertak i metall

När det kommer till undertak finns det en hel del material att välja bland. Itaab är till exempel ett av marknadens ledande företag på undertak i metall. Det är också därför som vi i den här artikeln kommer fördjupa oss i fördelarna med Itaab metalltak.

 

Kort om Itaab

Om du är ute efter en ljudabsorberande undertakslösning som dessutom ska vara designmässigt briljant så är det ett undertak i metall från Itaab som gäller. Sedan starten på 1950-talet har de – förutom de akustiska egenskaperna – fokuserat på kvalitet, design och miljömedvetenhet. Idag tillverkas exempelvis merparten av Itaabs alla tak av återvunnen aluminium!

 

Itaab har blivit experter på flexibla specialtillverkningar där kundens önskemål är utgångspunkten för taklösningen. Ett metalltak är en kombination av effektiv ljudabsorbering, kreativ design och vacker belysning. Helt enkelt ett fördelaktigt alternativ i alla sorters miljöer. Men fördelarna tar inte slut där.

 

Fördelen med undertak i metall

Vid det här laget förstår du säkert att Itaabs undertak i metall har många användningsområden och att kvaliteten är hög. Men vi tänkte ändå lista upp 6 andra fördelar med att välja just Itaab:

 

1. Ekonomiskt

2. Hållbart

3. Hygieniskt

4. Kvalitetssäker och formbar lyx

5. För inom- och utomhusmiljöer

 

6. Ekonomiskt

Även om ett undertak i metall generellt kan vara dyrare än andra undertakslösningar så brukar de bli det mest ekonomiska alternativet över tid. Det beror helt enkelt på takets övriga fördelar.

 

7. Hållbart

 

En av de främsta fördelarna med ett undertak i metall är dess hållbarhet. Inte minst för att det är både brand- och fukttåligt, utan även för att det klarar av ett stort slitage utan att åldras. Utöver den långa hållbarheten så är metalltaken även helt återvinningsbara – vilket i sin tur gör att ett metalltak även är ett bra val utifrån miljöaspekten!

 

8. Hygieniskt

 

Och på tal om hållbarhet – tack vare undertakets fukttålighet är det även mycket lättskött och enkelt att rengöra. Med andra ord är Itaabs metalltak ett mycket hygieniskt alternativ.

 

9. Kvalitetssäker och formbar lyx

 

Det som framförallt skiljer ett metalltak från andra taklösningar är dess estetiska lyx, kvalitet och formbarhet. Itaab har som sagt ett väldigt stort fokus på just kreativitet och design. Och tack vare takets flexibilitet är det enkelt att specialtillverka undertak efter just dina behov – utan att dra ner på den höga kvaliteten.

 

10. För inom- och utomhusmiljöer

 

Kombinationen av metalltakets hållbarhet och fukttålighet gör att ett metalltak lämpar sig för alla typer av miljöer. Såväl inomhus som utomhus! 

Läs mer om undertak i metall.

 

Ta hjälp av Allakustik

Vill du veta mer om Itaab eller hur deras produkter kan användas till just dina lokaler? Då kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

PS. Kika även in på vår Facebooksidadär du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov