Fördelar med Parafon undertak

Parafon är ett företag som framställer undertak med en särskilt god förmåga att skapa bra akustik. Om du behöver förändra dina lokaler så att de får en bättre ljudmiljö och en skönare atmosfär att vistas i är Parafon undertak ett bra alternativ.

 

Stort utbud med variation

En fördel med att välja undertak från Parafon är att de har ett så stort och varierat utbud. Du kan välja baserat på många olika faktorer som kanttyp, absorptionskrav, mått och storlek, brandegenskap och färg. Detta gör det enkelt att hitta tak som passar dina behov.

 

God akustik

Parafon har inriktat sig på att skapa undertak med goda akustiska egenskaper. Här går det också att hitta konstruktion och bärverk för väggabsorbenter och olika akustiska undertak. Parafons akustikspecialister kan också skapa specialiserade och unika lösningar för just ditt tak. Här kan du göra annorlunda förfrågningar och få en genomtänkt och kreativ lösning. Parafons undertak är utformade för att skapa flexibla interiörer som är trevliga att befinna sig i, både för hörsel och syn. Med bra ljudförhållanden och stilren design får du en mer hälsosam inomhusmiljö.

 

Fokus på hållbarhet

Parafon vill främja social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet som fungerar för både människor och verksamheter. De använder stenull för att bygga sina ljudabsorbenter, vilket är ett naturligt, icke brännbart och hållbart alternativ. Detta gör att undertak från Parafon uppfyller de höga kraven på hållbarhet, brandsäkerhet och design som finns på den nordiska marknaden. Då produkterna innehåller stenull är de också helt återvinningsbara. Alla produkter härifrån har EPDer (Environmental Product Declaration) som upprättats med livscykelanalys.

 

Beprövad produkt

Akustikundertak från Parafon finns nu i många olika lokaler, både i Sverige och utomlands. När du väljer undertak härifrån får du en väl beprövad produkt som har visat sin effektivitet i många olika miljöer. Dessa undertak används i restauranger, biografer, sporthallar, span, skolor, gymnastiksalar, fabriker, arenor och produktionsanläggningar. Parafon kan visa upp många referensprojekt där du kan se hur deras produkter har skapat behagliga miljöer för både öron och ögon. Produkterna är avsedda att användas inomhus och ska inte utsättas för vind, föroreningar eller utomhusfukt.

 

Dämpar ljud i produktion

Parafons akustikundertak har tidigare använts inom produktion av prefab hus, vilket är en mycket bullrig verksamhet. Här används skärmaskiner och spikpistoler i stor skala. Då bullernivåerna är så höga är det viktigt att använda bra akustiklösningar för att skydda arbetarnas hörsel. På Götenehus produktionsanläggning används akustikundertak från Parafon och de har avsevärt förbättrat akustiken i byggnaden.

 

Gott brandskydd

Dessa undertak har i de flesta fall den högsta tillgängliga brandklassen. Det betyder att de är helt obrännbara och inte kan bidra till någon övertändning om byggnaden drabbas av brand. Tack vare basmaterialet i obrännbar Parafon stenull med smälttemperaturer på cirka tusen grader smälter inte plattorna utan håller istället formen bra om de hettas upp vid en brand. Svenska Boverkets byggregler säger att tak och väggar i utrymningsvägar ska utformas med målet att brandutveckling i lokalen inte påskyndas av ytskiktet på tak och väggar. Parafon har en undertakslösning som är klassificerad och testad med beklädnadsklass K210. Den uppfyller krav för utrymningsvägar i BBR.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett undertak som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov