Träullit utomhus – för effektiv bullerdämpning

Det är inte enbart inomhus som det kan uppstå problem med buller och höga ljudnivåer, utan även utomhus. För att få bukt med problemen ute kan man med fördel använda sig av Träullit-skivor!

Innehåll

  • Vad är Träullit?
  • Egenskaper hos Träullit-skivor
  • Träullit kan med fördel användas utomhus

Vad är Träullit?

Träullit är ett rustikt material som är tillverkat av träull och cement. Ett till synes simpelt material som däremot medför många goda egenskaper!

Egenskaper hos Träullit-skivor

Tack vare materialets beståndsdelar och konstruktion medför många goda egenskaper. Materialet är exempelvis fukttåligt, vilket gör att det kan användas i alla typer av miljöer, både inom- och utomhus.

Eftersom att bindemedlet är cement får dessa skivor också en utomordentlig tålighet. De tål tuffa tag och gör att man slipper oroa sig för yttre åverkan. Skulle det väl uppstå skador är de oftast väldigt svåra att se med blotta ögat, då det finns något ömtåligt ytskikt.

Ytterligare en fördel med Träullit-skivorna är att de inte ger ifrån sig mycket damm och andra partiklar. Något som gör att de rekommenderas av Astma- och allergiförbundet!

Som om detta inte vore nog har material en hög ljudabsorptionsförmåga, vilket gör det till en utmärkt ljudabsorbent. Det är också därför som Träullit-skivorna används både som väggabsorbenter och som akustiktak.

Träullit kan med fördel användas utomhus

Tack vare materialets många goda egenskaper kan Träullit-skivorna med fördel användas utomhus. De lämpar sig exempelvis utmärkt att använda i bullerskydd, vilka har till uppgift att minska vägbuller, men de kan även användas i skärmtak på uteplatser, där det bidrar till en behagligare ljudmiljö.

Sammanfattningsvis

För att summera det hela är Träullit ett material som är tillverkat av träull och cement. Resultatet är ett material med många goda egenskaper, däribland hög tålighet och god ljudabsorptionsförmåga, vilket gör att det lämpar sig utmärkt att användas utomhus!

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om hur du kan använda Träullit-skivor för att skapa en behagligare inom- eller utomhusmiljö, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov