Störande buller – orsaker & lösningar

Det är många där ute som upplever problem med störande buller, både i sina privata bostäder och på sina arbetsplatser. Här tänkte vi därför fördjupa oss i problematiken och bl.a. kika närmare på orsaker och lösningar!

 

Innehåll 

 • En introduktion till störande buller
 • Bullerstörningar – ett utbrett problem
 • Risker och negativa hälsoeffekter till följd av buller
 • Hur vet man om bullret är störande?
 • Så kan du förebygga och minska bullret
 • Ta hjälp av Allakustik

 

En introduktion till störande buller 

Med allmän bullerstörning menas en sammantagen bedömning av hur störande eller besvärande olika ljudkällor upplevts under en längre tidsperiod. Störande buller inkluderar alltså alla läten och ljudkällor som har en negativ inverkan på ditt mående!

 

Bullerstörningar – ett utbrett problem 

Som vi varit inne på inledningsvis finns det en utbredd problematik med allmän bullerstörning. Det är någonting som påverkar oss alla, vuxna som barn, i någon utsträckning!

 

Risker och negativa hälsoeffekter till följd av buller

Buller är förenat med otaliga risker och potentiellt negativa hälsoeffekter. Det är först när man pratar om dessa som många faktiskt förstår hur utbredd problematiken med bullerstörningar faktiskt är.

Som exempel kan bullret leda till:

 • Hörselnedsättningar
 • Tillfällig tinnitus
 • Tinnitus
 • Ökad trötthet
 • Försämrad sömn

För att bara nämna några…

Om du vill lära dig ännu mer om riskerna och de potentiella hälsoeffekterna rekommenderar vi dig att läsa våra tidigare artiklar:

 

Hur vet man om bullret är störande?

Om du upplever någon av ovanstående problem finns det en risk att buller- och ljudnivån i ditt hem eller på din arbetsplats är alldeles för hög!

För att kunna vara helt säker är man däremot tvungen att göra en s.k. buller-/ljudmätning. Mer om hur detta fungerar kan du läsa mer om i vår tidigare artikel ”Hur mäter man buller? Allt du vill veta om bullermätning”.

 

Så kan du förebygga och minska bullret

Det finns en mängd olika saker som du kan göra för att arbeta förebyggande mot buller och höga ljudnivåer samt minska nivåer som är höga i dagsläget. Mer djupgående information om hur du lyckas med respektive delar kan du läsa mer om i våra tidigare artiklar:

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om hur man kan minska buller, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig.

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov