Ljudabsorberande undertak med snygg design

När du inreder ett rum vill du att det ska vara behagligt för både öga och öra. Med snygga ljudabsorberande undertak blir det både snyggt och bullerfritt.

 

Snyggt undertak

När man inreder ett kontor, ett konferenscenter eller en butik är innetaket sällan det som man först tänker på. Men ett snyggt innertak, eller undertak, gör stor skillnad. Först och främst är det trevligt för ögat med ett ljust undertak i en snygg design. Taket ska bara finnas där utan att störa. För det andra har undertak flera funktioner. Rockfon Sonars undertak är tillverkade i stenull och är både brandsäkra, ljud- och ljusabsorberande. Samtidigt som de även är snygga. Det är många företag som väljer Rockfon Sonar för kombination av stilfull design och goda egenskaper.

Rockfon Sonar kommer i många former och utföranden. Du väljer själv ifall man ska kunna se kanterna på undertaket eller om det ska vara helt slätt. Det finns även många storlekar att välja mellan, så oavsett hur stort taket är eller hur det är utformat finns det en snygg lösning.

 

Ljudabsorberande undertak på kontoret

En god arbetsmiljö förutsätter att du inte blir störd. Det finns få saker som kan försvåra koncentrationen så mycket som ljud. Störande ljud är lite grann som att ha huvudvärk eller magont. Även om man kan jobba är det svårt och irriterar. En bra arbetsmiljö kräver en genomtänkt design. Designen och materialet påverkar oerhört mycket. Genom att installera undertak från Rockfon Sonar i stenull kan även ett öppet kontorslandskap bli trevligt att arbeta i. Ljudabsorberande undertak gör underverk på både kontor och i stora konferenssalar. Även på ett mindre kontor är det skönt om alla ljud inte hörs. Om en kollega samtalar i telefonen bör ljudet inte studsa runt i rummet. Detsamma gäller när man skriver på datorn. Kombinationen av telefonsamtal, en skrivare som skriver ut papper och tangenterna på datorerna bildar tillsammans ett bakgrundsorl som försämrar arbetsmiljön. Bra undertak tar bort mycket av sorlet.

Rockfon Sonar är också ljusabsorberande vilket gör att arbetsmiljön blir mer behaglig för ögat. I ett rum med många lysande dataskärmar är det skönt med tak och väggplattor som absorberar ljus. I kontorsutrymmen med stora fönster, som i ett höghus eller en skyskrapa, är det extra viktigt med ljusabsorberande undertak och väggar.

 

Brandsäkert undertak i stenull

Rätt material på ett kontor, ett hotell eller en butik kan vara avgörande för hur snabbt en eld sprids eller ifall brandkåren hinner stävja branden i tid. Stenull tål högra temperaturer. När det börjar brinna kommer den att behålla formen uppe i taket. Det betyder att människor får längre tid på sig att ta sig ut ur byggnaden eller rummet innan taket rasar ihop. Det har även en inverkan på släckningsarbetet.

Hos oss på Allakustik får du hjälp med allt som har med ljudabsorberande undertak och väggar att göra. Vi både installerar och säljer undertak och väggabsorbenter. Vi kan även mäta ljudet i era lokaler för bästa resultat. Har du några frågor får du gärna kontakta oss  via mejl, telefon eller ett besök.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Som vi pratat om så kräver en bra arbetsmiljö en genomtänkt design. Designen och materialet påverkar oerhört mycket. Om du vill veta mer om Rockfon Sonar så hjälper vi dig mer än gärna

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov