Ljudabsorberande undertak i industriella miljöer

Ett ljudabsorberande undertak kan göra stor skillnad för arbetsmiljön i industriella miljöer. Förutom att det ser snyggt ut, så kommer ni att kunna rejält sänka bullernivån samt öka brandskyddet.

 

Fördelar med undertak

Rätt undertak gör stor skillnad för en innemiljö, särskilt i en byggnad som en stor hall, en arbetsplats inom industrin eller ett parkeringsgarage, alla ställen med hårda ytor där ljudet studsar omkring. Det som är bra med undertak är att de är mycket flexibla. De är även lätta att installera. Du kan enkelt utgå från hur stort rummet är och sedan sätta upp plattorna på ett sätt som gör det smidigt att komma åt eventuella ledningar, rör och ventilationstrummor. Parafon bullar är ett populärt undertak bland många byggfirmor. Det håller hög kvalitet och ger även ett brandskydd.

 

Undertak för mindre buller

Parafon buller är utformat för att minska ljudnivån i industriella miljöer. Det är viktigt att erbjuda en bra arbetsmiljö så att personalen kan jobba utan att få huvudvärk eller hörselskador. Som arbetsgivare är det viktigt att följa regler kring arbetsmiljö och sänka ljudnivån så mycket som möjligt. Ett bra sätt att komma tillrätta med buller och höga ljud är då parafon bullar undertak. Det fungerar väldigt bra i stora hallar och olika slags industrier, men kan också sättas upp i parkeringsgarage, ställen som är byggda i hårda material och utan något mjukare material som kan absorbera ljudet.

 

Brandsäkert undertak

En annan fördel med parafon buller är att det är ett tämligen brandsäkert undertak. Det består av bland annat stenull. Stenull kommer även att i mycket högra temperaturer vara formstabilt. Det innebär att vid en brand kommer undertaket behålla formen under en längre tid och inte omgående brinna upp. Det är oerhört viktigt då ett nedfallande tak är förödande vid en brand. Rätt slags undertak kan handla om liv och död. I lokaler där man håller på med svetsning och liknande arbeten där det uppstår gnistor är det särskilt klokt att satsa på ett brandsäkert undertak. Detsamma gäller lokaler som lätt blir dammiga och där det finns många elledningar. Elledningar i kombination med damm är alltid en brandrisk.

 

Snyggt undertak

Det är trevligt när en byggnad ser snygg ut. Även en industribyggnad bör vara utformad så snyggt som möjligt. Istället för att rör och ledningar är synliga uppe i taket, så har byggnaden ett undertak. Det ser mer välordnat ut och minskar även ljudnivån rejält. Det underlättar också för att hålla rent. Ju mer genomtänkt en lokal är, desto lättare är den att rengöra. Med ett undertak slipper ni också dammtussar som hänger ner från taket, 4-5 meter upp. Det ser inte hygieniskt ut och är svårt att städa.

 

Undertak i parkeringshus

Byggnadsmaterialet i ett parkeringshus absorberar inte heller mycket ljud. För att göra miljön trevligare, snyggare och även mer brandsäker är det klokt att sätta in parafon buller undertak. Det är en sådan detalj som många hyresgäster och bostadsrättsinnehavare gärna betalar extra för. Miljön inne i garaget blir behagligare.

På Allakustik hjälper vi dig med installation av undertak och väggabsorbenter samt ljudmätning. Du kan även beställa väggabsorbenter och undertak och installera plattorna på egen hand. Du får gärna kontakta oss via e-post, telefon eller genom ett besök ifall du har några frågor.

 

Ta hjälp av Allakustik 

För att säkerställa att du väljer ett taksystem som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov