Därför bör du montera ett nedpendlat undertak

Ett nedpendlat undertak är en smidig undertakslösning, inte minst med tanke på hur enkelt och snabbmonterat det är. Utöver detta bygger systemet på många fördelaktiga möjligheter och alternativ. Läs mer om varför du bör montera ett nedpendlat undertak i dina lokaler.

 

Vad är ett nedpendlat undertak?

Ett nedpendlat undertak är precis det som namnet skvallrar om – ett undertak som monteras nedpendlat från bjälklaget. Det är ett populärt alternativs som vanligen används för att dölja kablage, ventilationer, rör eller andra installationer i bland annat kontorslokaler, kliniska miljöer och andra arbetsmässiga utrymmen.

Att montera ett nedpentlat undertak går mycket snabbt och enkelt, samtidigt som slutresultatet är både tryggt, dekorativt och säkert. Stommen består i huvudsak av klicklösningar, där primär- och sekundärprofilerna klickas ihop med varandra. Dessa hängs sedan upp i ovanliggande bjälklag med stålband. Infästningen mot befintligt tak skruvas enkelt upp.

Tack vare att stommens smidiga upphängningssystem är det enkelt att skapa eller dölja olika nivåskillnader i taket. Du bestämmer dessutom själv vilka estetiska lösningar du vill ha, om bärverken ska vara synliga, delvis dolda eller helt dolda. Vi har i en tidigare artikel skrivit om hur just bärverk. Där kan du spana in skillnaden på de olika alternativen!

 

Fördelar med ett nedpendlat undertak

  • Enklare och snabbare installation
  • Möjlighet att dölja ventilationsrör och andra installationer
  • Möjlighet att skapa estetiska lösningar
  • Större flexibilitet
  • Tids- och kostnadseffektivt

 

Välj bland undertaksskivor

Tack vare stommens smarta lösningar kan du på ett smidigt sätt montera valfria undertaksskivor. Beroende på vilka krav eller egenskaper du efterfrågar för ditt undertak kan du välja bland alla våra undertaksskivor. Du kan exempelvis välja att installera undertaket för att förbättra ljudmiljön, öka brandskyddet eller njuta av ett dekorativt undertak. Eller varför inte en kombination av de tre?

En mycket populär undertakslösning är exempelvis att klä in profilerna med slitstarka, hållbara och dekorativa gipsskivor.

Akustikskivor är dock den typ av skivor som vi arbetar med absolut oftast. Skivorna har en hög ljudabsorberingsförmåga och bidrar till att skapa en fördelaktig rumsakustik. De är dessutom mycket effektiva när det kommer till att reducera buller och motverka oljud, vilket gör att de passar bra i alla typer av arbetsmiljöer.

Läs mer om våra olika typer av undertaksskivor eller besök vår webbshop för att läsa mer om respektive produkts egenskaper.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du är osäker på vilken bärverkslösning som bäst passar dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov