Därför bör du välja ett lätt undertak

Det finns många fördelar med de undertak som vi tillhandahåller. En utav dem är att de är lätta i dubbel bemärkelse. Dels har de en lätt vikt som möjliggör enkel hantering samtidigt som de också är lätta att montera. Låt oss berätta mer om varför du bör välja ett lätt undertak från oss på Allakustik!

 

Undertak – för en trivsammare inomhusmiljö

I välbesökta lokaler såsom kontor, skolor, badhus, butiker och offentliga miljöer, blir ljudnivån snabbt hög. Någonting som över tid kan få allvarliga konsekvenser för de som vistas i lokalerna. Som exempel kan de höga ljudnivåerna leda till ohälsa som ökade koncentrationssvårigheter, kontinuerlig huvudvärk och ökad trötthet.

För att få bukt med de höga ljudnivåerna och samtidigt skapa ett bättre mående bland de som vistas i lokalerna, kan du med fördel utrusta dem med våra ljudabsorberande undertak. Förutom de goda, ljudabsorberande egenskaperna så bidrar de nämligen till att skapa ett trevligare helhetsintryck i lokalerna.

Om du vill lära dig mer om det sistnämnda rekommenderar jag dig att kika in vår tidigare artikel ”Inspireras av dessa 9 snygga innertak”, i vilken vi delar med oss av bilder från genomförda projekt. Kika även in vår Facebooksida där vi kontinuerligt lägger upp inspirerande bilder från pågående och genomförda projekt.

 

Våra lätta undertak 

Bland vårt sortiment hittar du en mängd olika innertak. Innertak som både varierar i material och utseende. Till dessa hör:

  • Akustikskivor
  • Gipsskivor
  • Metalltak

Vilken typ av innertak du ska välja beror på lokalernas förutsättningar, dina behov och önskan om utseende. För att lära dig mer om de olika innertaksmaterialen och dess egenskaper, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Olika typer av innertakmaterial”.

Som tidigare nämnts så finns det däremot någonting som är synonymt med samtliga av våra tak. Att de är lätta i dubbel bemärkelse. Dels då de har en lätt vikt men också eftersom de är mycket enkla att montera. Något du kan välja att göra på egen hand eller också överlåta till oss. Önskar du att genomföra monteringen på egen hand så har vi tagit fram en behjälplig steg-för-stegguide som du hittar under vår kategorisida ”Gör det själv”.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill skapa en trivsammare inomhusmiljö, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta den lösning som bäst uppfyller dina behov och dina lokalers förutsättningar.

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov