Ecophon undertak – för bättre arbetsmiljöer

När det kommer till att skapa bättre arbetsmiljöer har Ecophon undertak länge varit det ledande lösningen. Akustik- och undertakssystem som bidrar till såväl välbefinnande som ökad prestationsförmåga. I den här artikeln berättar vi mer om just Ecophon undertak.

 

Kort om Ecophon

Redan under slutet av femtiotalet började Ecophon att tillverka och utveckla sina akustikprodukter. Sedan dess har de minst sagt specialiserat sig på akustik- och undertakssystem som bidrar till att skapa bättre arbetsmiljöer.

Ecophon undertak är svaret på den kombinerade passionen, kunskapen och utvecklingen som sedan starten har drivit företaget framåt. Idag är de dessutom ett av marknadens ledande företag på ljudabsorbenter i glasull och finns representerade i stora delar av världen.

 

7 anledningar till varför du vill välja Ecophon undertak

Ecophon har verkligen ansträngt sig för att skapa riktigt bra produkter som bidrar till bättre arbetsmiljöer. Det är också ett bevis på varför många av produkterna blivit certifierade enligt en rad olika standarder.

Med anledning av det listar vi nedan 7 anledningar till varför du vill välja Ecophon undertak:

  • Ljudmässiga fördelar – Vi börjar såklart med det självklara – att Ecophon undertak bidrar till en bra rumsakustik. Akustik- och undertakssystemen är speciellt framtagna för att skapa bättre ljudmiljöer i skolor, sjukhusmiljöer och kontorslokaler.
  • Miljövänliga material – Ecophon ligger på många sätt i framkant när det kommer till att minska sina produkters miljöpåverkan. Exempelvis består deras ljudabsorbenter till 70% av återvunnet glas!
  • Bidrar till bättre luft inomhus – Ecophon undertak uppfyller några av marknadens hårdaste regler och certifieringar för miljöcertifieringssystem. Med andra ord bidrar de inte bara till bättre ljudmiljöer – de förbättrar även kvaliteten på luften i lokalen.
  • Stort estetiskt intresse – Ditt tak är med stor sannolikhet den största sammanhängande ytan i lokalen och har därför stor inverkan på rummets estetik. Ecophon erbjuder därför mängder av bärverk, profiler, kulörer och ytskikt som bidrar till att skapa vackra inomhusmiljöer.
  • Brandklassade produkter – När du väljer Ecophon undertak kan du känna dig tryggare. De flesta av deras produkter uppfyller nämligen kraven för den högsta brandklassificeringen.
  • Fuktbeständigt – Eftersom Ecophons produkter består av glasull står de effektivt emot fukt, värme, mikrobiologisk aktivitet och luftfuktighet. Det innebär att absorbenterna är formstabila även i miljöer med varierande luftfuktighet och tål dessutom att rengöras.
  • God ljusreflektion – Hur taket reflekterar och sprider ljuset är väldigt viktigt för hur vi trivs i en lokal. Ecophon undertak har därför väldigt högt ljusreflektionsvärde vilket resulterar i förbättrad energieffektivitet och även bättre arbetsmiljö.

 

Avslutningsvis

Som du förstår är vi på Allakustik mycket stolta över att kunna erbjuda Ecophon undertak. Om du vill veta mer om leverantören kan du läsa vidare här.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du vill veta mer om Ecophon eller vilken akustiklösning som passar just dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov