Undertak till altan – en köpguide

Har du en altan som ska förses med ett tak? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om vad som är viktigt att tänka på för att hitta ett lämpligt undertak.

 

Att tänka på när du ska köpa undertak till altanen 

Likt alla typer av renoveringar finns det en hel del att tänka på när man ska förse altanen med ett innertak. Nedanför har vi samlat en handfull tips som hjälper dig att göra rätt val:

 

1. Inne eller ute?  

En av de allra första sakerna du måste ta hänsyn till är huruvida undertaket ska vara inne eller ute. Är altanen inglasad för att skapa ett uterum eller inte? Om det saknas väggar krävs det nämligen att du väljer ett undertak som tål fukt, väta och andra påfrestningar som kan uppstå utomhus.

Vill du ha ännu fler tips kring detta rekommenderar vi dig att spana in vår tidigare köpguide för undertak som är tänkta att användas utomhus.

 

2. Vad har du för krav på det visuella? 

Innertaket har en stor inverkan på hur ett rum uppfattas. Det gäller därför att fundera över vilka krav du ställer på det visuella. Vilken färg vill du att taket ska ha? Vill du att det ska vara slätt eller ha någon form av struktur? Allt detta är viktigt att fundera över!

 

3. Vilken typ av bärverk föredrar du?

Undertak monteras med hjälp av bärverk. Det finns däremot flera olika typer av bärverk, alla med sina egna funktioner och utseende. Mer information om vad som skiljer de olika alternativen åt och hur du bör tänka för att välja rätt bärverk till ditt projekt, hittar du i vår tidigare artikel om bärverk till undertak.

 

4. Har du några andra krav eller önskemål?

Många gånger kan det vara så att man har andra krav eller önskemål på sitt kommande undertak. Exempelvis att det ska ha ett gediget brandskydd eller att det ska vara enkelt att rengöra. Fundera därför på om du har några sådana krav!

 

5. Ska du montera själv eller ta hjälp?

Sist men inte minst bör du fundera på hur du ska göra med monteringen. Ska du sköta det själv eller vill du överlämna det till en fackman?

Väljer du det förstnämnda rekommenderar vi dig att kolla in våra filmer där vi visar hur du kan montera ditt undertak själv.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du är i färd med att inhandla ett nytt undertak kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig.

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov