Undertak på balkongen ökar trivseln

Balkongen är en av hemmets trevligaste ytor. Ett undertak som absorberar det konstanta ljudet av trafikbuller ökar dessutom trivseln. Vi vill därför berättar mer om varför du bör montera ett undertak på din balkong.

 

Trafikbuller är vanligt förekommande på balkonger

Det är något speciellt med att njuta av sommaren från balkongen. Tyvärr är det väldigt många som förknippar balkongmiljön med störande trafikbuller istället för härligt fågelkvitter. Detta kan leda till stress, sömnsvårigheter och högt blodtryck.

I en hård stadsmiljö är det nämligen väldigt enkelt för ljudvågorna att studsa mellan fasadväggarna. Bullret från trafiken påverkar både trivseln på balkongen och ljudmiljön inomhus.

 

Hur får man bukt med problemet?

Genom att montera ett ljudabsorberande undertak på balkongen kan du minska bullret och samtidigt förhöja utseendet. Med andra ord kommer hemmets kanske trevligaste yta bli ännu trevligare!

 

 

Så väljer du undertak till balkongen

Fördelarna med att montera ett ljudabsorberande undertak på balkongen är många, förutom att det har en positiv inverkan på hälsan, förbättrar ljudmiljön både på balkongen och inomhus så blir balkongen mer dekorativ och estetiskt tilltalande. När du väljer ett undertak till balkongen behöver du framförallt tänka på två rekommendationer: materialet ska vara effektivt mot både brand och fukt. Nedan går vi igenom varför.

  • Brandtåligt – Genom att använda ett material som har väldigt hög motståndskraft mot brand minskar du risken för att en eventuell eldsvåda sprider sig till närliggande bostäder.
  • Fuktsäkert –Eftersom balkongen sitter på byggnadens fasad kommer den att utsättas för fukt, framförallt i form av regn. Om din balkong är inglasad ger det ett visst skydd till undertaket, men vi rekommenderar ändå att du alltid väljer ett undertak som kan stå emot fukt för att minska risken för fuktskador.

Utifrån dessa rekommendationer finns de två olika undertak som kan vara lite extra fördelaktiga att montera på balkongen:

  • Undertak i träullit– Dessa undertaksskivor har många fördelaktiga egenskaper. Bland annat hög värmeisoleringsförmåga, god ljudabsorption och tåligt mot brand, mögel och röta. Det är därför ett väldigt bra alternativ att montera på balkongen.
  • Undertak i plåt– Det främsta fördelarna med ett plåttak är att de är obrännbart, fukttåligt och hygieniskt, samtidigt som det har en effektiv ljudabsorberingsförmåga. Ett undertak i plåt är dessutom estetiskt tilltalande med sitt exklusiva utseende. Det är med andra ord ett väldigt lämpligt alternativ som undertak för balkongen.

 

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om vilka undertak som är bäst lämpade för dina behov kan du fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov