Tillbehör till akustiktak – en köpguide

När man ska montera ett akustiktak i hemmet eller på arbetsplatsen, finns det en hel del tillbehör som man kan komplettera taket med. En del är nödvändiga att införskaffa medan andra är valfria. Här guidar vi dig genom några av de vanligaste tillbehör som används till akustiktak!

 

En närmare titt på tillbehör till akustiktak 

Som vi varit inne på inledningsvis finns det en hel del tillbehör till akustiktak. En del är nödvändiga att införskaffa medan andra är valfria. Nedanför berättar vi mer om några av de tillbehören som används till denna typ av tak:

 

Bärverk

När man ska installera ett akustiktak måste man göra detta med ett bärverk. Detta är alltså ett måste att införskaffa. Det finns däremot olika typer av bärverk. Vill du lära dig mer om dessa rekommenderar vi dig att läsa vår tidigare artikel där vi berättar hur du väljer rätt bärverk till ditt undertak.

Till bärverket hör en mängd olika komponenter såsom:

  • Armaturclips
  • Pendelfästen
  • Pendlar
  • Skruvankare
  • Fästbleck
  • Tvärprofiler

För att bara nämna några…

 

Inspektionsluckor

En av de många fördelarna med att installera ett akustiktak är att du kan gömma ventilationsrör och andra installationer. Eftersom de täcks över kan det däremot vara problematiskt att komma åt dem i efterhand, vilket man exempelvis kan behöva göra i samband med service eller reparationer.

För att få bukt med detta problem väljer många att komplettera taket med en eller flera inspektionsluckor, vilka enkelt kan fällas ner för att ge åtkomst till installationer som finns ovanför takplattorna.

 

Ventilationsraster

Som vi varit inne på tidigare väljer många att dölja ventilationsrören under takplattorna. För att in- och uttagen från ventilationsanläggningen ska kunna monteras på ett snyggt sätt, väljer många att komplettera taket med ventilationsraster.

 

Belysning

Ett annat populärt tillbehör till akustiktak är belysning. Här finn det otaliga alternativ att välja mellan. Allt ifrån infällda LED-plattor till mer klassiska armaturer.

 

Ta hjälp av Allakustik

Är du på jakt efter tillbehör till ditt akustiktak? Då kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. I vår webbshop och i våra butiker hittar du allt du kan tänkas behöva till ditt undertak.

Behöver du mer omfattande hjälp, exempelvis att montera ett helt nytt akustiktak, har vi även möjlighet att hjälpa dig med detta. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov