Slagtåliga undertak – en köpguide

I en del miljöer utsätts undertaken för hårda yttre påfrestningar. Då gäller det att man har ett tak som klarar av att stå emot dessa. Här tänkte vi därför tipsa om några slagtåliga undertak som lämpar sig utmärkt att använda i påfrestande miljöer!

 

Att tänka på när man ska köpa slagtåliga undertak

 

När man är på jakt efter ett undertak som ska användas i påfrestande utrymmen finns det en hel del saker att tänka på. Nedanför har vi samlat några av de främsta sakerna som man bör ta hänsyn till och fundera över:

 

1. Se till att använda rätt material 

Det allra första man bör göra är såklart att välja ett lämpligt material. Med andra ord ett tåligt material som klarar av att stå emot alla de tuffa yttre påfrestningarna. Träullit, stenull och metall är några exempel på slagtåliga material.

 

2. Välj ett tak som är enkelt att underhålla

Med tanke på att taket utsätts för hårda påfrestningar, är chansen stor att det blir smutsigt. En rekommendation är därför att välja ett tak som är enkelt att underhålla!

 

3. Fundera på om det finns några önskemål kring det visuella

I miljöer där det finns det ställs krav på att undertaken ska vara slagtåliga, finns det vanligtvis inga önskemål om att taket ska vara visuellt tilltalande. Det kan däremot vara värt att skänka idén en tanke. Finns något behov hos dig?

 

4. Ta reda på om det finns några särskilda krav

I de allra flesta fall, vare sig det gäller i privatbostäder eller arbetsplatser, ställs det krav på exempelvis takets brandtålighet. Kontrollera därför vilka krav som ställs i ditt hem eller på din arbetsplats.

 

5. Tänk på akustiken

Att utsättas för buller och höga ljudnivåer kan leda till allvarliga hälsokonsekvenser. Något som vi har redogjort för i en tidigare artikel – ”Hur påverkar ljud hälsan?”. Det gäller därför att ta denna problematik på allvar och satsa på ett tak som bidrar till en behagligare ljudmiljö!

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du är på jakt efter ett slagtåligt undertak som dessutom bidrar till en behagligare akustikmiljö, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov