Rumsavdelare barnrum

Skapa funktionella och inspirerande barnrum med hjälp av rumsavdelare. Med vårt gedigna kunnande inom ljuddämpande lösningar, tar vi oss an detta ämne för att guida er genom processen att välja rätt rumsavdelare för barnrummet. 

Fördelar med rumsavdelare 

Det finns många fördelar med att använda en rumsavdelare i ett barnrum och nedan listar vi några: 

  • Flera funktioner i ett rum: Med en rumsavdelare kan ni enkelt dela upp rummet för att skapa olika zoner, som en lekhörna eller läshörna.  
  • Anpassningsbart: Det går snabbt och enkelt att ändra rummets indelning allt eftersom barnets behov förändras. 
  • Personlig touch: Rumsavdelare finns i en mängd olika stilar och färger, vilket gör det möjligt att anpassa dem efter barnets personliga smak, stil och intressen. 
  • Ljuddämpande effekt: Det finns ljuddämpande skärmväggar som skärmar av rummet och samtidigt hjälper till att dämpa ljud. 

Skärmvägg 

En skärmvägg är en populär typ av rumsavdelare som kan användas för att skärma av ett rum och skapa fler avskilda utrymmen i barnrummet. Skärmväggen är en flexibel lösning som enkelt kan flyttas runt och anpassas efter behov. Det finns även fasta skärmväggar för de som föredrar det. Skärmväggar kommer i en mängd olika stilar, material och design, och kan även fungera som ett dekorativt inslag i rummet. 

Ljuddämpande skärmväggar 

Med våra ljudabsorberande skärmväggar kan vi hjälpa er att skapa en tyst och lugn miljö, vilket är särskilt viktigt i barnrum där det ofta är mycket aktivitet. En ljuddämpande skärmvägg har med andra ord fler funktioner, då de kan skärma av ett rum och samtidigt fungera som en ljudabsorbent och dämpa ljud.  

Precis som vanliga skärmväggar, finns våra Ljuddämpande skärmväggar i olika material och design vilket gör det enkelt att hitta en som passar väl in i barnrummets inredning. 

Dela av ett rum med bokhylla 

En annan smart och funktionell lösning är att använda en bokhylla som rumsavdelare. Detta skapar inte bara en avgränsning i rummet, utan ger också extra förvaringsutrymme för böcker, leksaker och andra småsaker. En bokhylla som rumsavdelare är dessutom en utmärkt möjlighet att introducera barnet för läsning och ordning.  

Andra rumsavdelare för barnrum 

Förutom skärmväggar och bokhyllor finns det fler typer av rumsavdelare som passar utmärkt för barnrum. Nedan finner du några av de vanligaste typerna:  

  • Vikväggar: flexibla och enkla att ställa upp och fälla ihop efter behov. 
  • Draperier och gardiner: en enkel och kostnadseffektiv lösning för att dela av ett rum, och kan dras för vid behov.  
  • Lösa paneler: De kan monteras i olika konfigurationer och anpassas efter rummets storlek och form. Det finns även varianter som är designade speciellt för barn, med lekfulla färger och mönster. 
  • Multifunktionella rumsavdelare: Det finns rumsavdelare med mångsidiga funktioner som erbjuder extra förvaring, eller kanske till och med en klättervägg eller anslagstavla. 

Säkerhet och hållbarhet i barnrummet 

Att skapa ett säkert och hållbart barnrum är viktigt. Välj en rumsavdelare som är robust och säker för de små att vistas omkring. Säkerställ att de är fria från små delar som kan utgöra en kvävningsrisk, och se till att de har rundade hörn. Hållbarhet är också en central punkt. Med det sagt bör barnrumsmöbler kunna stå emot lek och påfrestningar. 

Montering av rumsavdelare 

När det är dags att montera rumsavdelaren, se till att följa medföljande instruktioner noggrant för att garantera stabilitet. Vi på AllAkustik rekommenderar även att ni tänker på framtiden och väljer en lösning som enkelt kan anpassas och justeras allteftersom barnet växer och behoven förändras.  Tveka inte att kontakta oss på om du behöver hjälp med val av rumsavdelare eller montering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov