Modern designutveckling av ljudabsorberande produkter

Utvecklingen av diverse ljudabsorberande produkter har gått snabbt under senare år och idag finns ett stort utbud att ta del av. Ljudabsorbenter kan med fördel användas inom många olika branscher och områden. Därför finns det också en gedigen variation när det gäller design och utformning.

 

Design när det gäller ljudabsorbenter spelar faktiskt en större roll än många tror. Här kan du läsa mer om på vilket sätt den här typen av produkter gör skillnad även sett till de estetiska egenskaperna.

 

En del av inredningen

Eftersom användningen av ljudabsorbenter blivit standard inom många typer av områden är numer även design en viktig komponent. Hotellbranschen är ett bra exempel där ljudabsorberande inredning är ett måste för att stänga ute oljud. Istället för att använda sterila alternativ väljer hotell i regel att dekorera med stilfulla absorberande produkter. På så sätt blir produkterna helt enkelt en del av den övriga inredningen istället för att enbart uppfylla en funktion.

Samma sak gäller när moderna företag väljer att installera diverse ljudabsorbenter på kontor. Även här försöker inredarna i så hög grad som möjligt att göra kontorets ljudabsorbenter till en elegant del av miljön. Oavsett om det gäller absorberande tak, konkreta väggabsorbenter eller enklare detaljer som gardiner eller mattor.

Det finns dessutom anpassad inredning som skapar bättre akustik i rum eller stora salar. Olika typer av soffor eller fåtöljer är några exempel där designers utvecklar produkter med akustik i fokus. Något som bland annat är särskilt viktigt i konserthallar, musikstudios och även olika typer av samtalsrum.

 

Kreativ design

Den tekniska utvecklingen av ljudabsorbenter har även anammat den kreativa designen i allt högre grad. På olika sätt skapas nya produkter som är framtagna med den senaste tekniken i en trendig design. Det kan exempelvis vara tavlor eller speglar som på olika sätt absorberar ljud samtidigt som de fyller en estetisk funktion. Teknik och design kombineras för att skapa optimala produkter som fungerar i olika typer av miljöer.

Ytstruktur, färg och form är estetiska utgångspunkter när moderna ljudabsorbenter utvecklas. Idag är faktorerna även kombinerande med hållbarhetstänk med syftet att skapa produkter som är miljövänliga och effektiva på samma gång. Återvunnet material från PET-flaskor och naturfiber är två material som miljöfrämjande produktutvecklare jobbar med.

 

Form och konstruktion

Det finns vissa inslag som är avgörande när det gäller den absorberingskapacitet olika typer av produkter har. Material är exempelvis en viktig faktor som direkt påverkar hur väl en produkt klarar av att absorbera ljud.

Ett allt för hårt material kan bland annat innebära att ljudet studsar runt i rummet istället för att tona bort. Att använda olika typer av glasdesign i samband med produktutveckling av absorberande väggar eller tak är heller inte att rekommendera. Glas är inte ett material som går hand i hand med akustik.

Gips och filt är däremot två material som brukar fungera bra för att dämpa oljud. Olika typer av fibermaterial har också förmågan att absorbera ljud och skapa en mer behaglig miljö. Dagens leverantörer och designers inom kategorin ljudabsorbenter besitter materialexpertis och vet vad som krävs för en optimal produkt.

Ta hjälp av Allakustik 

Nu vet du allt om hur man kan designa ljudabsorbenter i ett utrymme. Om du vill ha mer information, tveka inte på att kontakta oss. Med tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop och i våra butiker har du möjlighet att inhandla allt du kan tänkas behöva för att lyckas med akustiken. Givetvis går det även bra att överlåta arbetet till oss. Vi hjälper dig gärna genom hela processen – från produktval till beställning och montage.

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov