Metalltak – när du vill skapa ett unikt uttryck

Numera är möjligheterna näst intill oändliga när man ska byta innertak. Detta då de finns tillgängliga i en mängd olika utföranden och material. Om du vill skapa ett unikt uttryck i ditt hem eller på din arbetsplats, kan du med fördel välja ett innertak av metall.

 

Innehåll

  • Vart kan ett metalltak användas?
  • Fördelar med ett undertak av metall
  • Ta hjälp av Allakustik

 

Vart kan ett metalltak användas?

Som nämnts inledningsvis så kan metalltak användas i såväl hemmet som på arbetsplatsen. Allra vanligast är det däremot i det sistnämnda alternativet. Under de senaste åren har undertak av metall blivit ett allt mer populärt alternativ i exempelvis kontor, hotell, restauranger och andra liknande miljöer.

Nedanför listar vi några av de projekt där vi haft nöjet att montera metalltak:

 

Marstrands Havshotell 

 

Här föll valet på ett metalltak med små runda perforeringar, vilket ingjuter en både livlig och elegant känsla. Tack vare att det finns inbyggd belysning ovanför taket skapas också en indirekt och harmonisk ljusspridning.

 

Mässingfärgat metallundertak

I detta projekt har vi monterat ett mässingfärgat tak som tack vare sitt mönster skapar ett unikt och exklusivt utseende. Tack vare mässingen så får du också en varm och ombonande känsla.

 

 

Entré till Europahuset

Även i detta projekt har vi haft nöjet att montera ett mässingsfärgat metalltak. Denna gång i entrén till Europahuset i City. Kombinationen av mässing och den karaktäristiska belysningen ger en elegant och exklusiv utstrålning, utan att vara för pretentiös.

Du hittar ännu fler projekt i vår tidigare artikel ”Inspireras av dessa 9 snygga innertak”.

 

Fördelar med ett undertak av metall 

Det finns många fördelar med att välja ett tak av metall. Som vi har varit inne på tidigare så är möjligheterna med dessa tak näst intill oändliga. De går att få i en mängd olika färger och utföranden, vilket medför att du garanterat kan få ett tag som faller just dig i smaken.

Utöver det visuella så medför metallen även många andra fördelar. Framförallt när det kommer till hållbarheten och slittåligheten. Livslängden på ett metalltak är oerhört lång, samtidigt som de kan användas i de mest påfrestande miljöerna utan att gå sönder.

 

Ta hjälp av Allakustik

Som du kan se finns det många goda anledningar att montera ett metalltak i ditt hem eller på din arbetsplats. För att lyckas med detta är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Allakustik.

I vår webshop och i våra butiker har du möjlighet att inhandla allt du behöver, från undertak till bärverk och allt däremellan. Givetvis har vi även möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från projektering till beställning och montering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov