Ljuddämpning för kontor

Lugn och ro på arbetsplatsen är många gånger en förutsättning för att du ska kunna utföra ditt arbete på bästa sätt. Därför kan effektiv ljuddämpning på kontoret vara en direkt nödvändighet. I den här artikeln berättar vi därför vad du kan göra för att reducera störande ljud och skapa en bättre arbetsmiljö!

 

Hur påverkas vi av oljud på arbetsplatsen?

Oljud kan vara allt från ”bara” störande till både fysiskt och psykiskt skadligt. Som bekant kan dåliga ljudmiljöer orsaka nedsatt hörsel och i värsta fall tinnitus. Men det färre kanske är medvetna om är att oljud även kan orsaka allt från huvudvärk och irritation till mer allvarlig stress, högt blodtryck och sömnsvårigheter.

En arbetsplats som har bra ljudmiljöer har också mindre arbetsfrånvaro, mindre sjukfrånvaro, olyckor och anställda som inte kan prestera sitt yttersta. Men för att uppnå detta måste man arbeta förebyggande, regelbundet och långsiktigt. Ansvaret för en god arbetsmiljö och ljuddämpning av kontor är arbetsgivarens uppgift.

Arbetsmiljöverket kan du läsa mer om vilka regler och krav som gäller för buller och ljudnivåer på arbetsplatsen.

 

Effektiva åtgärder

Oavsett om de dåliga ljudmiljöerna beror på telefoner som ringer, fläktar som surrar, kaffemaskinen som brusar, klackar som ständigt möter golvet eller kollegor som diskuterar något väldigt viktigt så är det faktiskt inte meningen att du ska störas av dessa ljud. Miljön på din arbetsplats bör vara av absolut högsta prio så att du har möjlighet att prestera på topp.

Det är också därför som vi på Allakustik endast arbetar med marknadens bästa ljudabsorbenter. På så sätt kan vara säkra på att ni får de bästa förutsättningarna under era arbetsdagar. Vi kan erbjuda ett stort utbud av olika åtgärder. Allt från dekorativa ljudabsorbenter och mönstrade tavlor till väldigt diskreta lösningar för både väggar och tak.

Nedan presenterar vi ett antal populära produkter som inte bara fungerar som en ljuddämpning för kontoret, de bidrar även till kontorets estetik. 

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du behöver hjälp med ljuddämpning på kontoret kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig! Vi ser till att du får den ljuddämpningen som bäst uppfyller dina behov och samtidigt är lämpade för lokalens förutsättningar.

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov