Ljuddämpande tavlor för hem och arbetsplats

Varför inte kombinera nytta med nöje och smycka rummet med ljuddämpande tavlor? Det är både snyggt och fyller en viktig funktion. Dessvärre är det ett vanligt missförstånd att ljuddämpande system inte kan pryda väggarna precis lika bra som dekorativ konst. Det tänkte vi motbevisa i denna artikel. 

 

Risker med höga ljudnivåer

Dålig akustik, höga ljudvolymer, eko och buller kan orsaka stora hälsoproblem. Tyvärr är det många som inte tar tag i dessa problem och istället låter dessa höga ljud påverka och ha en negativ inverkan på ens välmående.

Kala och hårda ytor tillåter ljudvågor att studsa och fortplanta sig i rummet vilket lätt orsakar trötthet och huvudvärk. Det kan även resultera i koncentrationssvårigheter, ett ökat blodtryck och stress. Fler konsekvenser hittar du i vår artikel ”Hur påverkar ljud hälsan?”. Med andra ord ska detta tas på största allvar och lösas så snabbt som möjligt. Vi på Allakustik har lösningen på dessa problem!

 

Minska buller med ljuddämpande tavlor

Det bästa sättet att stoppa ljudvågorna är att använda mjuka och ljuddämpande material som gör att ljudvågorna absorberas istället för att studsa, exempelvis ljuddämpande akustiktavlor.

Fördelarna med att hänga sina akustikplattor på väggen är många. Vi har bland annat även skrivit om det i en tidigare artikel. Framförallt så är hängande akustikplattor många gånger mer effektiva och verkningsfulla som ljuddämpare än de som placeras i taket. Detta eftersom röstens riktning och dess ljudvågor går mot väggarna, och när man placerar sina ljuddämpande akustikplattor på väggarna har de större möjlighet att fånga upp dessa ljudvågor än de som sitter i taket.

Det är fritt fram för kunden att placera sina ljuddämpande tavlor i vilken höjd som helst på väggen. I ett barnrum kanske man vill skapa ett fantasifullt och lekfullt mönster med ljuddämpande tavlor? Varför inte skapa roliga och påhittiga mönster och låta kreativiteten sprudla?

Att smycka sina väggar med ljuddämpande akustiktavlor är dessutom allt annat är tråkigt! Du kan själv skräddarsy tavlorna efter dina egna önskemål och därmed komplettera övrig interiör och arkitektur.

 

Ljuddämpande tavlor på arbetsplatsen

En arbetsplats kan se väldigt olika ut och därmed ha olika behov och förutsättningar. Det kan vara allt från högljudda industrilokaler, porslinsskrammel inom en restaurangverksamhet, störande ljud i en butik eller som samtalsbrus i en öppen kontorslokal. Oavsett vad så finns det flera akustiklösningar som passar perfekt att hänga på era väggar, i era tak eller ställas på golvet.

När det handlar om en arbetsplats är det extra viktigt att miljön är harmonisk och att det finns chans för arbetsro. Detta för att kunna prestera på topp och för att orka med hela dagen utan att känna sig stressad eller få känningar i huvudet. Att investera i ljudabsorbenter för arbetsplatsen kommer alla bli lyckligare av och stämningen kommer bli bättre. Även här finns alla möjligheter i världen att göra något snyggt av monteringen.

När ni väljer att installera just ljuddämpande tavlor på arbetsplatsen kommer inte bara arbetsmiljön att förbättras genom lägre ljudvolymer, trivseln kommer dessutom att öka då tröttheten minskar och det blir lättare att koncentrera sig. Att tavlorna dessutom är dekorativa är i sammanhanget bara ett självklart plus.

 

Ljuddämpande tavlor i hemmet

När det kommer till att smycka och inreda sitt eget hem har alla självklart sin egen personliga stil. Det kanske ska vara modernt, vågat, diskret eller tidlöst. Oavsett vad du föredrar och i vilket rum du ska placera dem i så kan vi på Allakustik erbjuda något som passar ditt eget tycke och smak.

Vi är redo att möta dina personliga önskemål och erbjuder allt från färg till svart och vitt. Dessa ljuddämpande tavlor är även lätta att byta ut om du skulle tröttna på en färg eller form. Kontakta oss så berättar vi mer om hur monteringen går till.

Välj bland mängder av färger, former och storlekar. Placera dem lekfullt och kreativt i ett barnrum eller sobert och stilsäkert i matsalen. Kombinera olika ytstrukturer för att få din egen personliga prägel. Tveka inte att fråga om tips och råd från oss på Allakustik gällande färg, form och storlek.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du också önskar dekorativa ljudabsorbenter för väggen kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en lösning som passar just dig, dina behov och dina lokalers förutsättningar!

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Håll även utkik på vår Facebooksida där vi löpande uppdaterar med bilder från genomförda projekt. Perfekt om du behöver inspireras inför din kommande undertaksmontering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov