Kontorsskärm för bättre arbetsplatser

En kontorsskärm kan vara skillnaden mellan en bra eller en dålig arbetsplats. Det är något som allt fler företag börjar inse. Vill du också upptäcka fördelarna med en kontorsskärm? Då har du kommit helt rätt! I den här artikeln berättar vi nämligen allt du behöver veta om kontorsskärmar.

 

Vad är en kontorsskärm?

Vi tänker självklart börja från början – att berätta vad en kontorsskärm är för något.

Enkelt beskrivet är det en ljuddämpande skärm som du kan ställa ut i olika delar av en lokal. Ofta väljer man att ställa dem mellan skrivbord i ett öppet kontorslandskap, vid kaffemaskinen eller andra ytor där många kollegor rör sig och kan skapa störande ljud.

Kontorsskärmens ljuddämpande effekter bidrar helt enkelt till att skapa och förbättra ljudmiljön. Du väljer själv vilken storlek, färg och utförande som du önskar. De levereras styckvis men kan med fördel seriekopplas för att skärma av en större yta. Det vanligaste alternativet är att låta de stå på ”stödfötter”, men man kan även välja att komplettera med hjul så att de blir ännu lättare att förflytta.

 

Enkel lösning för dåliga arbetsplatser

Allt fler arbetsplatser väljer att införa öppna kontorslandskap. De enskilda kontoren försvinner i allt större utsträckning och medarbetarnas arbetsplatser börjar därför flyta ihop.

Riskerna är att dessa moderna kontorslösningar skapar bullriga och högljudda arbetsmiljöer. Det är en blandning av exempelvis tangenter som smattrar, pennor som faller i golvet, kollegor som pratar och skrivbord som höjs upp och ner. Att se vad hela kontoret har för sig blir snabbt en irriterande koncentrationsstörning, samtidigt som även de allra minsta ljuden bidrar till att skapa en dålig ljudmiljö.

En enkel lösning på dåliga ljudmiljöer i öppna kontorslandskap är att använda sig av en ljuddämpande kontorsskärm. Med det sagt behöver självklart inte alla hela kontoret vara omringat av kontorsskärmar. Vi är alla olika och vissa arbetar bättre i de öppna kontorsytorna än andra.

Istället kan ni välja ut att ställa en kontorsskärm mellan varje skrivbord, antingen mitt emot varandra eller emellan. Alternativt välja ut en bordsgrupp där varje arbetsyta är omsluten av kontorsskärmar.

 

Kontorsskärmens alla fördelar

Vi vill verkligen förmedla fördelarna med en kontorsskärm. För att göra det så tydligt som möjligt har vi därför listat ett par av dom här nedanför.

  • Skärmar av – Med en kontorsskärm behåller man den övergripande känslan av att ett öppet kontorslandskap, men när man väl sätter sig vid sin arbetsyta är man avskärmad från alla möjliga störningsmoment.
  • Förbättrar ljudmiljön – Tack vare kontorsskärmens ljuddämpande effekter skapar de bättre ljudmiljöer. Inte bara precis utmed arbetsytan – utan i hela kontorslandskapet. Ett par kontorsskärmar kommer därför att förbättra arbetsmiljön för alla medarbetare, även om de sitter en bit från skärmarna.
  • Högre koncentrationsförmåga och bättre effektivitet – Eftersom du inte längre kommer att se eller höra lika tydligt vad dina medarbetare gör så blir det lättare för dig att hålla koncentrationen uppe. Kontorsskärmen hjälper inte bara till med att skapa en bättre arbetsro – den ökar även din effektivitet.
  • Friskare medarbetare – Genom att skapa en bättre ljudmiljö skapar du även en bättre arbetsmiljö. Detta innebär att du kommer få friskare medarbetare. Huvudvärk, stress och mental trötthet är bara några av alla besvär som kommer att minska.
  • Flyttbara – Om de är så att ni möblerar om på kontoret så är kontorsskärmen väldigt enkel att flytta runt. Ni kan exempelvis välja skärmar med hjul så blir förflyttningen ännu enklare!
  • En del av inredningen – En kontorsskärm blir en självklar del av inredningen. Kontorslandskapet kommer att kännas som mer ombonat och personligt. Du kan nämligen välja bland mängder av färger och utföranden.
  • Montera direkt på skrivbordet – Om du av någon anledning inte vill ha kontorsskärmar som står på golvet kan du självklart välja en skärm som monteras direkt på skrivbordet.
  • En del av inredningen – En kontorsskärm blir en självklar del av inredningen. Kontorslandskapet kommer att upplevas som mer ombonat och personligt. Du kan nämligen välja bland mängder av färger och utföranden.
  • Montera direkt på skrivbordet – Om du av någon anledning inte vill ha kontorsskärmar som står på golvet kan du självklart välja en skärm som monteras direkt på skrivbordet.

 

Avslutningsvis

Sådär – då har ni också fått upptäcka kontorsskärmens fördelar!

Om du är nyfiken på att läsa om fler ljuddämpande lösningar kan du med fördel kolla igenom vår kunskapsbank. Där delar vi med oss av hjälpsamma tips och råd samt intressant information om undertak, ljudabsorbenter och akustiktak. Trevlig läsning!

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du är osäker på vilka skärmar som bäst passar dina lokaler och uppfyller dina behov, kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med mer än två decenniers erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov