Innertak med struktur – för en levande känsla

Det finns en mängd olika typer av innertak på marknaden. Alla med sina egna unika egenskaper. Här tänkte vi huvudsakligen fokusera på innertak med struktur. Vi berättar mer fördelarna med dessa samtidigt som vi passar på att tipsa om några av de populäraste varianterna!

 

Goda anledningar att välja ett innertak med struktur 

Det finns många goda anledningar till varför du bör välja ett tak som har en strukturerad yta. En av de främsta orsakerna är däremot att det ger en mer levande känsla i jämförelse med tak som är helt släta. Det skänker mer karaktär och ger samtidigt fler möjligheter att matcha den övriga inredningen!

 

Olika typer av strukturer på innertak

Som tidigare nämnts finns det en mängd olika typer av innertak på marknaden. Likaså finns det otaliga strukturer att välja mellan. Nedanför har vi samlat några av de populäraste:

  • Tak med trästruktur – Det finns gott om tak som är tillverkade för att efterlikna trä, både naturligt trä och målat trä. Många brukar uppskatta dessa tak eftersom att de ger rummet en varm och ombonande känsla.  
  • Takplattor av träullit – Träullit är ett unikt material som är tillverkat av träull, vatten och cement. Något som inte enbart ger takplattorna många goda egenskaper, utan också ett karaktäristiskt utseende med mycket struktur.
  • Tak av plåt – Sist men inte minst vill vi lyfta fram innertaksplattor som är tillverkade av plåt. Inte nog med att dessa får gott om struktur från råmaterialet, förses de oftast med mönster och utskärningar som ger ytterligare en dimension till taket.

 

Önskar du ännu mer inspiration inför ditt kommande takbyte?   

Spana då in vår tidigare artikel där vi har listat nio snygga innertak.

 

Ta hjälp av Allakustik

Vi hoppas att du nu har gott om inspiration inför din kommande innertaksinvestering. Om du också önskar hjälp att skapa en behaglig och tilltalande inomhusmiljö, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du alla de komponenter som behövs för att skapa en tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

 

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov