Hygientak – ett supertak?

För sanitärt krävande miljöer är ett hygientak det självklara valet. En perfekt taklösning för alla lokaler som efterfrågar marknadens mest kompletta lösningar vad gäller estetik, akustik och hygien. Om detta är definitionen av ett supertak? Läs vidare och avgör själv!

 

Så fungerar ett hygientak

I de allra flesta lokalerna behöver ett undertak bara uppfylla två kriterier – det ska vara estetiskt tilltalande och skapa en trevlig rumsakustik. Men när det kommer till de lokaler som är ställer höga krav på hygienen, exempelvis sjukhusmiljöer, laboratorier och restauranger, behöver taket uppfylla ytterligare krav.

Ett hygientak är framtaget för att minimera riskerna för mögel, bakterier, svamp och andra skadliga mikroorganismer. De är dessutom anpassade för att klara både torra- och fuktiga miljöer och är därför lämpliga i alla lokaler, från operationssalar till badhus. Ytorna tål även att rengöras eller desinficeras med jämna mellanrum – allt för att säkerställa att kraven på god hygien uppfylls.

Alla hygientak är dessutom utvecklade för att uppfylla de tuffaste kraven på akustik, utan att förhandla med de estetiska önskemålen. Ett hygientak är med andra ord en komplett lösning när det kommer till att skapa en bra rumsmiljö. Oavsett om det handlar om estetik, akustik eller hygien!

 

Marknadens främsta leverantörer

Vi samarbetar med marknadens främsta leverantörer inom ljud och akustik. På så sätt kan vi säkerställa att ni får ett undertak som uppfyller alla behov – även i de mer hygieniskt krävande miljöerna.

Nedan berättar vi mer om några av de leverantörer som producerar högkvalitativa hygientak.

Knauf DanolineHygieniska lösningar för både väggar och tak. Alla produkter tillverkas med inbyggda mögel- och bakteriedödande medel. De använder sig av en färg som har låg polymerhalt och hög densitet, vilket gör att stoftpartiklar har svårt att fastna. Även damm och andra partiklar får svårt att ta sig in i ytstrukturens mikroskopiska hål.

Ecophon – Välj bland väggar, bärverk och absorbenter och anpassa lösningarna efter dina behov. Alla produkterna uppnår de tuffaste kraven på akustik, rengörbarhet och hygien. De vattenavvisande ytorna tål både fukt och vassare desinfektionsmedel.

ParocUnder konceptnamnet PARAFON hygien hittar du ett högkvalitativt hygiensortiment som passar allt från kök och badanläggningar till operationssalar. Ytorna är fukttåliga och kan rengöras med desinficeringsmedel. Ett idealiskt alternativ för alla utrymmen med hög infektionsrisk.

Passa även på att läsa mer om våra produkter.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du är osäker på vilken lösning som passar dina lokaler kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Hos oss har du även möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker i Stockholm och Göteborg hittar du alla komponenter som behövs för att skapa en vacker bullerfri miljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Önskar du istället hjälp genom hela processen hjälper vi dig hela vägen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Kika även in på vår Facebooksida där du hittar bilder från våra tidigare projekt. Perfekt om du behöver inspiration inför din kommande taksystemsinvestering.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov