Tips för dig som ska köpa undertak

Att ha akustikplattor har bara fördelar då de hjälper till att dämpa ljudet i rummet eller lokalen vilket bidrar till en bättre och mer hälsosam arbetsmiljö. Men för den som inte är insatt i ämnet kan akustikplattor kännas ganska främmande vilket gör att många känner sig osäkra när de ska köpa dem.

Därför kommer du i den här artikeln få några tips på saker som är bra att ha i åtanke i samband med att du ska investera i akustikplattor. Det gäller både för dig som är företagare såväl som dig som är privatperson.

Utgå från storleken

Till att börja med är det bra om du har någorlunda koll på vilken storlek du behöver på dina akustikplattor. I vår webbshop finns det flera olika storlekar för att du ska kunna hitta de plattor som kommer att passa perfekt till ditt tak. Därför är det viktigt att du ser till att mäta upp taket. På så sätt blir det betydligt enklare för dig att göra din beställning. Några exempel på storlekar på akustikplattor som finns tillgängliga är 600 x 600 mm, 1200 x 600 mm och 1200 x 1200 mm. Med andra ord kan du hitta både större och mindre plattor vilket innebär att du kan anpassa efter storleken på ditt tak.

När du går in i vår produktkatalog och väljer ”Akustikplattor” kan du klicka dig vidare till de olika produkterna vi har att erbjuda. Därefter kan du skrolla ner för att se i produktbeskrivningen vilka storlekar vi kan erbjuda på den akustikplatta du är intresserad av.

Antal

När du har mätt upp taket och har fått en inblick i hur stora plattor du kan tänkas behöva är nästa steg att räkna ut antalet plattor du behöver. Vi säljer våra akustikplattor i paketpris och du kan se vilka storlekar och vilket antalet plattor vi har att erbjuda. Vi har både färre paket på 15 stycken till större paket såsom 55 stycken.

Tjocklek

När du går in i vår produktkatalog och tittar på de olika akustikplattorna vi har att erbjuda kan du se bilder på hur plattorna ser ut. Där hittar du akustikplattor i olika tjocklekar. Alla våra akustikplattor fyller sin funktion mycket väl och absorberar upp ljud och bidrar till en lugnare och mindre bullrig miljö. Tjockleken kan dock vara bra att utgå från om du är i behov av att ljudisolera en plats som är mycket bullrig. Ju tjockare platta, desto mer ljud kan den absorbera.

Montering

Sist men inte minst kan du utgå från plattornas montering. Även när det kommer till monteringen kan du läsa mer i produktens beskrivning hur den monteras. En del monteras direkt på undertaket medan andra kräver en mekanisk montering. Men oavsett vilken typ av montering som krävs kan du få hjälp med monteringen om det känns krångligt. Men i regel är monteringen mycket enkel och plattorna kommer att sitta på plats ordentligt.

Om du vill läsa mer om våra produkter kan du göra det här på allakustik.se.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov