Undertaksmontör – så väljer du rätt

 Att montera undertak i dina lokaler medför både god ljud- och värmeisolering. För att taket ska se snyggt ut men också fungera optimalt, gäller det däremot att det monteras på rätt sätt. Saknar du själv kunskaper om hur man gör detta så rekommenderar vi att du tar hjälp av en fackman. Men hur väljer man egentligen rätt undertaksmontör? I denna artikel ger vi dig svaret!

 

5 tips för att hitta en kunnig undertaksmontör

Som tidigare nämnts så finns det många goda anledningar till varför man bör montera ett innertak. Dels kan ett snyggt tak höja hela rummets utseende men det bidrar också till en behagligare inomhusmiljö. Även fula kablage, rör och lufttrummor kan effektivt döljas med hjälp av ett undertak.

Detta förutsätter däremot att monteringen sker av en kunnig montör som kan göra ett snyggt jobb oavsett förutsättningar. Nedan följer våra bästa tips för att hitta rätt undertaksmontör för just ditt arbete:

1. Säkerställ att personalen innehar yrkesbevis – När du vänder dig till ett företag som arbetar med montering av undertak så bör du först och främst säkerställa att montörerna innehar ett yrkesbevis.

2. Ta reda på hur länge företaget varit inom branschen – Lång erfarenhet är oftast synonymt med ett bra hantverk och konstant kundinflöde. Kontrollera därför hur många år som företaget varit verksamma.

3. Kontrollera om det finns några referenser – Ett seriöst företag kan och vill alltid visa upp referenser från tidigare arbeten. Säkerställ därför att det finns sådana, helst direkt på webbplatsen.

4. Ta reda på i vilken utsträckning du kan få hjälp – En professionell aktör hjälper sina kunder i den utsträckning som de önskar. Oavsett om det innebär att man önskar hjälp med delar av processen eller från start till mål. Kan de tillhandahålla både undertak, leverans och montering är detta ännu bättre eftersom det oftast innebär ett lägre pris.

5. Kontrollera om företaget är auktoriserat – För att säkerställa att du får professionell hjälp bör du ta reda på om organisationen är auktoriserade av Undertaksföreningen. De tillhandahåller nämligen en kvalitetsstämpel – Säkert undertak – som ges till företag som har hög kompetens och kvalitet på genomfört arbete samt en sund affärsmässig verksamhet.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill vara säker på att monteringen av ditt nya undertak sker på ett professionellt sätt, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 år inom branschen och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

I vår webbshop hittar du alla de komponenter som behövs för att skapa en tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertaksskivor i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm och Göteborg.

Inte nog med detta så har vi även möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage. Självfallet innehar vi också Undertaksföreningens kvalitetsstämpel Säkert undertak. Hos oss är du i trygga händer!

Glöm inte heller att kolla in våra projekt och hålla utkik på vår Facebooksida där vi löpande publicerar bilder från genomförda projekt. Kontakta oss redan idag om du vill komma i kontakt med en professionell undertaksmontör.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov