Undertak för restaurang – en köpguide

Att besöka en restaurang ska vara en upplevelse. Det gäller därför att man lägger stor vikt vid vilket undertak man väljer. Här berättar vi därför mer om vad som är viktigt att tänka på när man ska köpa ett undertak till sin restaurang!

 

Utmaningar i restaurangmiljöer 

Som vi varit inne på inledningsvis eftersträvar många restaurangägare att skapa en minnesvärd upplevelse. Något som ställer stora krav på lokalernas utformning. Inte minst taket, som måste vara både snyggt och praktiskt.

I restaurangmiljöer råder det nämligen många utmaningar. Dels är det en plats där många människor vistas samtidigt, varpå ljudnivåerna tenderar att vara hög. Därutöver kan taket utsättas för yttre påverkan.

 

Att tänka på när man ska köpa ett undertak till en restaurang 

Med tanke på de utmaningar som råder i restaurangmiljöer gäller det att vara noggrann med vilket undertak man väljer. Nedanför har vi därför samlat en handfull tips som hjälper dig att hitta ett lämpligt alternativ till din restaurang:

 

1. Titta på många olika material 

När det kommer till undertak finns det en mängd olika material att välja på. Allt ifrån metall och trä till mer klassiska akustikmaterial såsom stenull. Kika på flera alternativ och fundera på vilket av dem som passar bäst i din restaurang.

 

2. Fundera på vilka önskemål du har på färg och stil

På samma sätt som undertaken finns tillgängliga i en mängd olika material, finns de också tillgängliga i otaliga kulörer och stilar. Fundera därför på vilka önskemål du har när det kommer till detta.

 

3. Kontrollera vilka regler och krav som gäller 

I restauranger finns det oftast särskilda krav som undertaken måste uppnå. Det kan exempelvis handla om att de måste ha ett särskilt brandskydd. Kontrollera därför vilka regler och krav som gäller för just dig.

 

4. Tänk på akustiken

Som vi varit inne på tidigare är oftast ljudnivån hög på restauranger. Ett tips är därför att satsa på ett ljudabsorberande undertak som sänker ljudnivån och bidrar till en behagligare inomhusmiljö!

 

5. Fundera på om du har några andra önskemål

Sist men inte minst bör du fundera på om du ställer några andra önskemål eller krav på ditt framtida tak.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om vilket innertak som är bäst lämpade för dina lokaler och behov kan du med fördel ta hjälp av oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen.

Vill du lära dig ännu mer om undertak och akustik, kan du med fördel spana in vår kunskapsbank där vi kontinuerligt delar med oss av hjälpsamma och informativa artiklar.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov