Så kan du motverka tillfällig tinnitus

Att bli utsatt för höga ljudnivåer är skadligt för din hälsa och kan bl.a. leda till tillfällig tinnitus. I denna artikel tänkte vi därför kika närmare på vad tillfällig tinnitus är samt hur du kan motverka detta med enkla medel.

 

Innehåll

  • Vad är tillfällig tinnitus?
  • Undvik höga ljudnivåer
  • Minska ljudnivån med akustiklösningar
  • Ta hjälp av Allakustik

 

Vad är tillfällig tinnitus? 

De allra flesta är nog bekanta med ordet tinnitus. Men vad innebär det egentligen? Tinnitus är ett sjukdomstillstånd som innebär att man hör besvärande ljud i öronen. Exakt hur ljudet låter kan skilja sig från person till person. Många gånger är det däremot tjutande, susande, pysande, brummande, brusande eller metalliskt.

Tinnitus är ett permanent tillstånd och kan orsakas av bl.a. exponering av höga ljudnivåer, blodbrist, förändringar i ämnesomsättningen, depression eller ångest. Det finns däremot något som brukar kallas för tillfällig tinnitus.

Tillfällig tinnitus medför samma besvärande symptom som vanlig tinnitus, med enda skillnaden att dem försvinner efter en stund. Detta tillstånd orsakas av nylig exponering för höga ljud.

 

Undvik höga ljudnivåer

Som nämnts inledningsvis kan höga ljudnivåer vara skadlig för din hälsa. Förutom tillfällig tinnitus kan det också leda till ökad trötthet, koncentrationssvårigheter och huvudvärk, för att bara nämna några. Fler exempel hittar du i vår tidigare artikel ”Hur påverkar ljud hälsan?”.

Om du vill minska risken att råka ut för dessa symptom bör du alltså undvika höga ljudnivåer. Både privat och på din arbetsplats. Något som för många är lättare sagt än gjort. Inte minst om du arbetar på skola, inom restaurang eller också som byggnads- och fabriksarbetare.

Som tur är finns det däremot effektiva lösningar som hjälper dig att skapa en bättre ljudmiljö, även på de allra högljuddaste arbetsplatserna!

 

Minska ljudnivån med akustiklösningar 

För att skapa en bättre ljudmiljö i såväl hemmet som på arbetsplatsen, kan du med fördel använda dig av akustiklösningar såsom ljudabsorberande skärmar och tak.

Dessa skärmar och tak är tillverkade av ljudabsorberande material som effektivt minskar ljudnivån. Förutom detta kan de också ha många andra goda egenskaper. Beroende på vart akustiklösningarna ska användas finns det olika lösningar och material som är bäst lämpade för uppdraget.

Mer information om hur du väljer en passande lösning hittar du bl.a. i våra tidigare artiklar ”Olika typer av undertaksskivor” respektive ”Innertak – så väljer du rätt”.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Vi på Allakustik har över 25 års erfarenhet av att tillhandahålla effektiva akustiklösningar. Med tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en lösning passar just dig. Vi vägleder dig gärna genom produktutbudet och har även möjlighet att hjälpa dig med resterande del av processen – från beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov