Säkerhetsundertak – en köpguide

I en del lokaler med förhöjd säkerhetsrisk, kan det behövas s.k. säkerhetsundertak. Här tänkte vi därför berätta mer om vad detta innebär samt tipsa om vilka produkter vi kan erbjuda inom detta segment.

 

Innehåll 

  • Vad menas med säkerhetsundertak?
  • När och var används säkerhetsundertak?
  • Vad kan vi på Allakustik erbjuda?

 

Vad menas med säkerhetsundertak?

Precis som namnet antyder erbjuder denna typ av taklösning extra säkerhet. De är oftast tillverkade av robusta material som plåt och är även låsbara för att förhindra att någon kan flytta panelerna utan kraftig åverkan samt tillgång till mer avancerade och tunga verktyg.

 

När och var används säkerhetundertak?

Som vi varit inne på inledningsvis används denna typ av tak i lokaler med förhöjd säkerhetsrisk. Det kan exempelvis handla om fängelser, häkten och andra liknande inrättningar. 

 

Vad kan vi på Allakustik erbjuda?

Vi på Allakustik erbjuder undertakslösningar från marknadens ledande varumärken. Något som gör att vi kan tillhandahålla undertakspaneler med låsbara enheter från bl.a. Itaab. Takpanelerna monteras på ett snabbt och effektivt sätt mellan bockade skuggprofiler mot vägg och låses med låsgavel.

Med andra ord får du ett säkert och beprövat system med genomtänkta tillbehör och integration med armaturer. Panelerna kan även kompletteras med absorbenter för att uppnå en effektiv akustikreglering. 

Är du intresserad av att lära dig mer om vilka undertakslösningar och tjänster som vi kan erbjuda just dig? Tveka då inte på att höra av dig till oss på Allakustik. Vi svarar gladeligen på dina frågor och ser till att hitta en passande lösning baserat på dina förutsättningar och behov!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov