Rockwool undertak ger behaglig akustik

Beroende på hur fastigheter och olika rum är byggda, kan det vara aktuellt att installera ett undertak. Ett undertak är lätt att montera och något som förhöjer ljudkvaliteten i hela rummet. Det finns olika modeller av undertak, där vissa material är att föredra framför andra. Beroende på avseendet med rummet är det bra att se över de olika alternativ som finns. Ett undertak går alltid att fästa i ett rum då det monteras via innertaket.

 

Trygg atmosfär med Rockwool undertak

Ett material som starkt rekommenderas till undertak är Rockwool. Precis som namnet antyder är Rockwool en stenullsisolering. Fördelen med det materialet är att det är tryggt ur brandsynpunkt. När det byggs är det viktigt att se just ur brandsynpunkt, vad som är bra att använda och inte. Med en bra isolering kan det hjälpa till att hindra brand från att sprida sig, något Rockwool gör.

Undertaket är möjligt att skapa på olika sätt, utifrån vad som önskas. Det som är viktigt för många är att det är estetiskt tilltalande, och det är möjligt att ordna. Vilken höjd undertaket ska sitta på kan anpassas efter användningen av rummet. Är det tänkt att spela mycket musik i rummet är det fördelaktigt om taket är lägre ner, för annan användning kan taket vara högre upp.

 

Ett rums akustik

Beroende på var taket sitter och hur rummet är utformat, kan akustiken i ett rum låta olika. I några utrymmen kan det eka väldigt mycket, ett tecken på att det kan vara högt till tak eller att rummet är väldigt tomt. När det spelas musik är det viktigt att se över rummet och dess akustik. Ljud studsar mellan väggar och tak, något som kan påverka sång och instrument väldigt mycket. Därmed är det bra att tillsätta ett undertak för att få optimal akustik, så att det även är behagligt att vistas i rummet. Även annan användning av rum är alltid viktig att se över, oavsett om det är musik eller annat syfte när många människor vistas samtidigt i utrymmet.

 

Akustik på arbetsplatser

På arbetsplatser är det väldigt viktigt att se över akustiken i olika rum och utrymmen. Akustiken tillhör arbetsmiljön, och den behöver vara optimal för de människor som vistas där. Arbetsmiljön behöver alltid tas omhand. Det ska vara behagligt och tryggt att vara på en arbetsplats, arbetsgivaren har krav på sig gällande just arbetsmiljön. Om det är sämre akustik i ett utrymme, är det ett lätt arbete med att sätta in ett undertak för att råda bot på eventuella arbetsmiljöproblem. Rockwool undertak är att rekommendera i öppna utrymmen, dels för dess isolerande förmåga, dels för att det är tryggt med stenull ur brandsynpunkt.

 

Information och rådgivning

Om osäkerhet finns kring akustik är det bra att ta kontakt med kunnigt företag inom området. På allakustik.se finns kunnig personal som kan hjälpa till om du behöver rådfråga. Det kan vara önskvärt att göra en mätning av akustiken om det finns tankar kring den. Genom mätning och att se över vad rummet är tilltänkt för, kan rekommendationer ges. Tillsammans går det även att se över vilket sorts undertak som eventuellt rekommenderas, om det är Rockwool eller annat material, beroende på utformning av rum och fastighet.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Vi på Allakustik har över 25 års erfarenhet av innertak- och akustiklösningar. Med tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta en passande lösning för just dig och ditt projekt, oavsett förutsättningar och behov.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov