Rastertak – ett alternativt akustiktak

Är du ute efter funktionellt och vackert alternativ till de klassiska undertaken? Då kan ett rastertak vara rätt för dig! I den här artikeln berättar vi mer om fördelarna med ett rastertak.

 

Vad är ett rastertak?

Enkelt beskrivet ett rastertak en typ av nedpendlat undertak i metall med öppna celler. Taket monteras med hjälp av ett bärverk och kan med lätthet demonteras för att komma åt ovanliggande installationer som sprinklers, rördragningar och belysning.

Rastertaken skapar därmed ett luftigt intryck samtidigt som de mycket effektivt döljer takets mindre dekorativa installationer. Takets estetiska egenskaper gör att de passar extra bra i offentliga miljöer som köpcentrum, restauranger hotell och sjukhus, men även i kontor korridorer, och entréer.

Med tanke på att rastertaket är en typ av nedpendlat undertak är det även mycket enkelt att installera olika typer av ljuddämpande undertaksskivor, belysning och högtalarsystem ovanför de öppna cellerna. Det är också därför som rastertaket är ett utmärkt alternativ till andra typer av undertak, speciellt om du vill ha en kombination av funktionalitet och estetik.

Exempel på rastertak monterat hos kund.

 

Vilka är fördelarna med ett rastertak?

Nu när du vet vad ett rastertak är för något är det läge att gå djupare in på dess fördelar:

  • Obrännbart – Ett rastertak tillverkas vanligen i högkvalitetsaluminium, ett brandsäkert material.
  • Fukttåligt – Rastertakets fördelaktiga material tål dessutom hög luftfuktighet och kommer inte utveckla svamp, mögel eller rost.
  • Hygieniskt – Det är enkelt att rengöra ett rastertak. Antingen med borstning, dammsugning eller våtavtorkning.
  • Ljudabsorberande – Precis som vi redan varit inne på är det enkelt att utrusta ett rastertak med ljudabsorberande lösningar för att skapa behagliga ljudnivåer.
  • Enkel montering – Att montera liksom demontera ett rastertak är mycket enkelt. Det levereras nämligen i färdiga moduler som förankras med bärverket.
  • Hållbart – Metalltaken har som bekant mycket hållbara egenskaper. Utöver att det är ett obrännbart och fukttåligt alternativ
  • Personligt uttryck – Med ett rastertak är det enkelt att skapa ett personligt uttryck. Du kan välja mellan olika belysningslösningar, färger, cellernas utformning, synligt-, dolt-, eller delvis dolt bärverk och mycket mer.

 

Avslutningsvis

Som du säkert märker har rastertaket flera fördelaktiga egenskaper och användningsområden. Om du är nyfiken på att veta mer om hur dessa kan användas på bästa sätt i just dina lokaler kan du alltid ta hjälp av oss på Allakustik.

 

Ta hjälp av Allakustik 

Om du önskar professionell hjälp med ditt rastertak kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Vi utgår från dina behov och lokalens förutsättningar för att kunna skapa den bästa undertakslösningen för dig.

När du vänder dig till oss har du självklart möjlighet att välja i vilken utsträckning du önskar assistens. I vår webbshop och i våra butiker hittar du alla komponenter som behövs för att själv skapa en tilltalande ljudmiljö. Under vår kategori Gör det själv har vi dessutom samlat hjälpsamma steg-för-stegvideos som säkerställer att du monterar ditt nya undertak på rätt sätt.

Självklart kan vi även ta hand om hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov