Paroc undertak

Att befinna sig i bullriga miljöer under en längre tid, kanske en hel arbetsdag, kan ha negativa effekter på hälsan och välmåendet. I en bullrig miljö är det svårt att koncentrera sig och man drabbas lätt att spänningshuvudvärk och irritation. Det finns dock ett sätt att eliminera en bullrig miljö i lokaler där det vistas många, nämligen med ett ljudisolerande undertak från Paroc.

 

Vad är ett undertak?

Om man blickar upp i taket i offentliga miljöer sitter det ofta en typ av plattor där. Det är dessa plattor som är undertaket. De fyller främst två funktioner, nämligen att dämpa ljud och att dölja kabeldragningar.

Få tänker på hur mycket taket spelar in för akustiken i en lokal och fokuserar därför på att ljuddämpa väggar och golv. Det är synd eftersom ett bra undertak ger en mycket stor effekt på ljudnivån. Många undertak har dessutom ett brandskydd vilket betyder att plattorna inte fattar eld så lätt. I undertak från Paroc hittar man just den typen av brandskydd. Det är också bra att veta att brandskyddet inte blir sämre över tid.

 

Därför ska man välja ett undertak från Paroc

Det finns mängder av leverantörer av undertak på marknaden. Här tänkte vi ta upp varför Paroc är en av de främsta. På Paroc är man en av Nordens ledande tillverkare av just undertak. Man har därför en gedigen kunskap om vad som gör ett bra undertak. Taken är tillverkade av ljudabsorberande och brandbeständigt stenull som håller i många år. De är dessutom snygga och gör sig därför bra i vilken lokal som helst. Ljusreflektionen ligger på hela 77%, något som borgar för ljusa och fräscha lokaler.

 

I vilken typ av lokaler passar Paroc undertak?

Paroc undertak passar i de flesta miljöer där man vill minska ljudnivån, till exempel i industrilokaler, skolor, restauranger och kontorslokaler. Man hittar också den här typen av tak på sjukhus, museum och konserthus. Kort sagt passar taket nästan överallt. Det diskreta men ändå snygga utseendet gör att lokalen lyfts till en ny nivå. Undertaket har också den trevliga bieffekten att det döljer sådant som man inte vill se, till exempel ventilationsrör, och ger därmed en lugnt miljö för ögat.

 

Allakustik hjälper dig att hitta rätt undertak

Vi på Allakustik har lång erfarenhet och stor kunskap om undertak. Därför kan vi hjälpa er att hitta rätt tak i Parocs sortiment. Vi arbetar med allt från att hjälpa till med att granska utrymmen så att de får ett passande tak till att hjälpa dig installera sagda tak. Vi är också leverantörer av tak från Paroc.

Vår filosofi är att arbeta på ett lyhört sätt. Vi vill att den som anlitar oss ska känna ett förtroende och en trygghet med att jobbet blir gjort på absolut bästa sätt. När vi installerat ett tak kan man också dra fördel av vår kunniga serviceavdelning. Där får du enkelt hjälp med att åtgärda brister och fel.

Fortsätt inte att arbeta i en bullrig miljö som skadar hälsan. Kontakta oss istället och låt oss berätta mer om fördelarna med ett undertak från Paroc.

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov