Olika typer av innertak

Är du på jakt efter ett nytt innertak men vet inte exakt hur du ska gå tillväga? Då har du hamnat helt rätt. Vi tänkte nämligen gå igenom vilka olika typer av innertak som finns, vilka egenskaper dessa har och hur du väljer ett tak som passar just dina lokaler.

 

Vilken funktion ska innertaket ha?

Först och främst måste du fundera över vilken funktion innertaket ska ha. Detta hjälper dig att minska alternativen av material vid val av innertaket.

  • Ska det vara brandsäkert?
  • Ska det vara kostnadseffektivt?
  • Ska det vara ljuddämpande?
  • Ska det vara funkbeständigt?

 

Vilka material finns att välja mellan?

Det finns en mängd olika material att välja mellan. Nedan har vi samlat några av dem:

  • Akustikplattor – Det effektivaste sättet att minska ljudnivån i hemmet eller på arbetsplatsen. Med specialutvecklad design sänker detta effektivt upplevelsen av buller.
  • Gipstak – Troligen det vanligaste alternativet i ett modernt hem. Det är kostnadseffektivt, hållbart och med en bra ljuddämpande förmåga.
  • Träullsskivor – Genom att binda cement med träull får man en skiva som är vattenbeständigt, ljudabsorberande och brandsäkert.
  • Melaminskivor – Det slitstarkaste och mest hållbara alternativet. Passar bra i områden där man har konstant beröring då det minskar mängden underhåll.
  • Träpanel – I privata hem är träpaneler ett populärt alternativt, då de ger en varm och ombonande känsla som faller många i smaken. Något annat som tilltalar är att de går att få med en mängd olika ytor, profiler och uttryck.

  • Panelbrädor – Likt träpaneler är massiva panelbrädor ett populärt alternativ i privata bostäder. Inte minst i hem där man önskar ett klassiskt och tidlöst utseende.

 

Ta hjälp av oss på Allakustik 

Det finns många material att välja mellan och det är därför viktigt att veta alla de fördelar man kan förvänta sig kring det material man valt. Vi på Allakustik har jobbat med innertak i över 25 år, under vilka vi genomfört tusentals lyckade projekt.

Vi har butiker i både Göteborg och Stockholm där ni kan kika in för att både träffas oss men också för att få känna och klämma på de olika materialen som finnas att välja mellan.

Om ni redan vet vilket material ni vill ha men bara behöver hjälpa att montera innertaket så kan ni ta del av vår gör-det-själv guide eller kontakta oss direkt.

Självklart kan vi även ta hand om hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov