Ljud i offentlig miljö – så förbättrar du ljudnivåerna

I offentliga miljöer är det viktigt att kunder och besökare inte utsätts för höga ljudnivåer som medför allvarliga risker för deras hälsa. Dessvärre är det många fastighetsägare som upplever stora utmaningar när det kommer till ljud i offentlig miljö. Vi tänkte därför berätta mer om hur du lyckas förbättra ljudnivåerna i dessa omgivningar.  

 

Innehåll 

  • Höga ljudnivåer är vanligt förekommande
  • Därför bör ljudnivåerna tas på allvar
  • Så får du bukt med problemet i offentlig miljö
  • Ta hjälp av Allakustik

 

Höga ljudnivåer är vanligt förekommande

Du har säkert varit med om det själv: att få uppleva de där tondövande ljudnivåerna som gör det svårt att koncentrera sig och tycks skapa en omedelbar huvudvärk. Dessvärre är höga ljudnivåer som dessa vanligt förekommande i offentliga miljöer.

Och visst, det är inte särskilt konstigt med tanke på att det i dessa omgivningar kan vistas hundratals, ibland tusentals, människor på ett och samma ställe. Människor som pratar högt med varandra, slår i tangentbord eller gör annat som bidrar till de höga ljudnivåerna.

Bara för att det är vanligt förekommande bör vi däremot inte acceptera det. Höga ljudnivåer är ett allvarligt problem som bör tas på största allvar!

 

Därför bör ljudnivåerna tas på allvar

Det finns många anledningar till varför höga ljudnivåer bör tas på största allvar. Framförallt beror det på att det kan vara skadligt för människor att vistas i miljöer med förhöjda ljudnivåer. Allra värst är det för dem som tvingas vistas i dessa under längre perioder.

Några av de allvarliga hälsoriskerna som höga ljudnivåer medför inkluderar:

  • Huvudvärk
  • Koncentrationssvårigheter
  • Ökad stress
  • Ökad trötthet
  • Förhöjt blodtryck 

För att lära dig mer om hur vår hälsa påverkas av höga ljudnivåer, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Hur påverkar ljud hälsan?”.

 

Så får du bukt med problemet i offentlig miljö

Så, hur minskar man då de höga ljudnivåerna i offentliga miljöer? Jo, med ljudabsorberande skärmar och undertak!

 

Ljudabsorberande skärmar 

Denna typ av skärmar är tillverkade av tjocka och ljuddämpande material som effektivt absorberar överflöda och skadliga ljud. De kan monteras på väggen och går att få i en mängd olika utföranden, färger och material vilket gör att de också kan komplettera resterande inredning och bidra till det visuella.

Lär dig mer om ljudabsorberande skärmar eller kontakta oss på Allakustik så berättar vi mer om dessa. Vi kan erbjuda dig effektiva och vackra absorbenter från marknadsledande varumärken!

 

Ljudabsorberande tak  

Oftast räcker det inte enbart med väggabsorbenter. För att nå maximal effekt och skapa en optimal ljudmiljö är det fördelaktigt att även förse lokalerna med ljudabsorberande undertak.

Likt skärmarna kan dessa fås i en mängd olika utföranden, färger och material. För att lära dig mer om de olika materialen och hur du väljer rätt undertak baserat på dina förutsättningar och behov, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Innertak – så väljer du rätt”.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du vill veta mer om hur du kan få bukt med ljud i offentlig miljö är du varmt välkommen att vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Vi vägleder dig och ser till att du hittar rätt produkter för just dina lokaler och behov. Dessutom har vi möjlighet att hjälpa dig genom hela processen – från beställning till montage.

Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov