Innertak till förråd – en köpguide

Har du ett förråd som är i behov av ett nytt innertak? Då har du hamnat helt rätt. Här tänkte vi nämligen berätta mer om vad du bör tänka på för att hitta ett lämpligt tak till ditt förråd.

 

Att tänka på när du ska köpa innertak till ett förråd

Att köpa ett innertak till ett förråd skiljer sig mycket från att köpa ett tak till en bostad eller arbetsplats. Taket kräver helt andra egenskaper. Men vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa ett innertak till sitt förråd? Nedanför har vi samlat en handfull tips som guidar dig till rätt val:

 

1. Välj ett tak som tål fukt och väta

 

En av de viktigaste sakerna som man bör prioritera är att välja ett innertak som tål fukt och väta. Framförallt om det ska monteras i ett kallförråd där både fukt och väta är vanligt förekommande.

 

2. Välj ett tak som har ett bra brandskydd

 

I förrådet förvaras vanligtvis föremål som har ett stort värde. Om än alla saker inte har ett stort penningvärde har de oftast ett sentimentalt värde. För att skydda dessa på bästa sätt, vid händelse av brand, rekommenderar vi dig att välja ett tak som har ett gediget brandskydd.

 

Mer information om detta hittar du i vår tidigare köpguide för brandklassade undertak.

 

3. Välj ett tak som är slag- och stöttåligt

 

När man ska sätta in eller ta ut saker från förrådet är det inte ovanligt att man råka stöta dem i taket. Med anledning av detta kan det vara en bra idé att välja ett tak som är slag- och stöttåligt!

 

4. Välj ett tak som är enkelt att rengöra

 

Även om man inte städar förrådet med jämna mellanrum kan det vara fördelaktigt att välja ett lättstädat innertak. Det kommer att underlätta oerhört de kommande åren, då du kommer spara både tid och energi.

 

5. Välj ett tak som är enkelt att montera

 

Sist men inte minst rekommenderar vi dig att välja ett tak som är enkelt att montera. Vi förespråkar takplattor som monteras snabbt och enkelt med hjälp av ett bärverk. Kolla bara in våra gör-det-själv-videos för att se hur smidigt det är!

 

Ta hjälp av Allakustik

Hos oss på Allakustik hittar du ett stort utbud av praktiska och högkvalitativa innertak som lämpar sig utmärkt för montering i förråd. För detta ändamål kan vi exempelvis rekommendera dig att använda undertak från Träullit.

I vår webbshop hittar du allt som behövs för att skapa en behaglig och tilltalande miljö. Allt ifrån bärverk till undertak och väggabsorbenter i olika material och utföranden. Du har dessutom möjlighet att köpa samma produkter i någon av våra butiker, vilka finns i både Stockholm, Göteborg och Malmö.

Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov