Infällda armaturer undertak

Det är många aspekter som är viktiga att tänka på vid val av undertak. För det första är det fördelaktigt att implementera undertak i lokaler och rum med hög ljudnivå. Med ett ljudabsorberande undertak blir lokalen trivsammare att vistas i. En smart lösning i arbetslokaler, butiker och andra offentliga platser är att passa på att implementera belysning i undertaket – i form av infällda armaturer.

 

Vad innebär infällda armaturer i undertak?

Om du tänker dig en skolmatsal, ett kontor eller en butik är ljuset ofta väldigt jämnt och utspritt för att lysa upp ordentligt. Antingen kan armaturerna för belysningen vara separat installerade under undertaket eller så kan de vara infällda i taket med hjälp av infällda armaturer. Det innebär kort och gott att lamporna placeras inuti taket, ofta i samband med att man lägger in undertaket.

 

Varför välja infällda armaturer?

Det finns otroligt många fördelar med att få sin belysning från infällda armaturer. För det första är det platseffektivt. Istället för att ha lampor hängande nedanför taket kan de läggas in i taket och på så sätt inte ta någon extra plats. Det passar perfekt i lokaler med lågt tak. Valmöjligheterna med infällda armaturer i undertak är många. Det finns mängder av lampor och armaturer att välja mellan som passar olika typer av undertak och lokaler. Det möjliggör att skapa en jämn och trivsam belysning som lyser upp en lokal rejält. Det kan vara extra bra i mörka lokaler som behöver lysas upp för att sporra produktivitet och trivsel. I köpcentrum och butiker är det viktigt att alla besökare kan se alla produkter tydligt och klart för att få en trevligare köpupplevelse. I kontors- och arbetsmiljöer är ljuset otroligt viktigt för produktiviteten och trivseln hos de anställda. Dåligt ljus kan leda till dålig arbetsmoral, trötthet, minskad produktivitet och huvudvärk. Trots att det är möjligt att få bra arbetsljus på andra sätt är infällda armaturer i undertaket en prisvärd, platseffektiv och enkel lösning på problemet.

 

Rätt lampor till rätt undertak

Det enklaste tillvägagångssättet för att lägga in infällda armaturer i undertaket är att köpa belysning och undertak i samma veva för att säkerställa att de är kompatibla med varandra. Det är nämligen viktigt att lamporna fungerar med undertaket för att de ska sitta på plats och fylla sin funktion. Om du redan har ett befintligt undertak får du utgå från det om du vill installera infälld belysning och ta in professionell hjälp vid installationen.

 

Ta hjälp av Allakustik

Om du önskar hjälp med infällda armaturer, kan du med fördel vända dig till oss på Allakustik. Med över 25 års erfarenhet och tusentals genomförda arbeten kan vi garanterat hitta rätt lösning för just dig!

Vi finns i Göteborg, Malmö och Stockholm och kan hjälpa dig med allt från rådgivning gällande undertak, inköp av material och installation.  Oavsett om du har ett befintligt undertak som du vill lägga in belysning i eller är på jakt efter ett nytt undertak med infällda armaturer kan vi ge dig tips på vilka produkter som kan passa dig. Självfallet har vi även möjlighet att hjälpa dig med hela processen – från beställning till montage. Tveka inte på att kontakta oss om du har några ytterligare frågor eller funderingar, varmt välkommen!

 

 

Behöver du hjälp?

Hos oss hittar du allt inom akustik så som akustikplattor, innertak, undertak, akustiktak och ljudabsorbenter. När det gäller akustik är vi helt enkelt bäst. Vi har en lång, gedigen erfarenhet inom branschen och hjälper dig gärna när det kommer till ditt val av undertak utifrån dina behov